Britanski PSB želi da razvije besplatnu televiziju za doba striminga

britanski-psb-zeli-da-razvije-besplatnu-televiziju-za-doba-striminga
To je evolucija koja stavlja distribuciju besplatne televizije u središte doba striminga, najveći britanski emiteri dolaze da razviju novi besplatni TV servis koji će isporučivati TV uživo preko širokopojasnog interneta.

Pokrenut 2024. godine, novi Freely servis će replicirati zemaljsko TV iskustvo, nadovezujući se na naslijeđe i popularnost Freeview TV platforme, koja se trenutno koristi u 16 miliona domova i pruža domove samo za širokopojasni pristup jednom dosljednom iskustvu za TV uživo preko IP-a.

Emiteri će omogućiti britanskim gledaocima da pretražuju i gledaju TV kanale uživo zajedno sa sadržajem na zahtev koji se strimuje direktno na njihov pametni TV putem interneta i besplatno. Usluga će biti ugrađena u sledeću generaciju pametnih televizora i imaće liniju sadržaja javnog servisa i drugih besplatnih kanala.

Slobodno ga razvija All TV, organizacija koja pokreće besplatnu televiziju u Velikoj Britaniji i u zajedničkom je vlasništvu BBC-a, ITV-a, Kanala 4 i Kanala 5.

Objašnjavajući razloge za ovaj potez, kompanije su rekle da kako gledaoci sve više konzumiraju sadržaj na mreži, ova sledeća faza za besplatnu televiziju odnosi se na distribuciju i dostupnost live kanala PSB-a za striming dob. To će pomoći da se osigura dostupnost PSB usluga u budućnosti i dopuni nove odredbe o istaknutosti na zahtev i striminga, utvrđene u nacrtu Zakona o medijima.

“Oduševljeni smo što sarađujemo sa javnim servisima na sledećoj fazi evolucije besplatne televizije,” rekao je generalni direktor All TV-a Džonatan Tompson. Ovaj novi razvoj odraz je činjenice da sve veći broj gledalaca u Velikoj Britaniji gleda sadržaj na mreži, ali i dalje želi lak pristup zajedničkom iskustvu televizije uživo. Naš cilj je da osiguramo da svi gledaoci imaju pristup besplatnom, agregiranom TV iskustvu uživo koje zagovara britanski sadržaj i isporučuje se na način koji odgovara potrebama i preferencijama publike. Svako od nas bi trebalo da bude u stanju da podeli najbolje britanske ideje i kreativnost na televiziji.”

Generalni direktor BBC-ja, Tim Dejvi, dodao je: “Obezbeđivanje univerzalnosti televizije javnog servisa u budućnosti od najveće je važnosti za Veliku Britaniju i sve njene javne emitere. Oduševljeni smo što produbljujemo našu saradnju u pomaganju gledaocima da pristupe našem sadržaju, osiguravajući da, u digitalnom dobu, isporučimo vrednost za svu publiku i da niko ne bude izostavljen.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top