Chopin implementira Nagru za napredni streaming servis

0
U želji da zadovolji potražnju potrošača, poljski provajder kablovske televizije i fiber širokopojasnog pristupa Chopin Cable Television implementirao je NAGRA OpenTV video platformu kako bi omogućio pokretanje svoje nove ponude za striming.

Osnovana 1995. godine, Chopin Cable Television je kablovski operater koji pruža usluge trostruke igre pretplatnicima koji se nalaze u oblasti pomeranskog vojvodstva u Poljskoj. Kompanija pokreće svoju naprednu OTT uslugu kako bi povećala angažovanje potrošača, poboljšala zadržavanje kupaca i proširila svoju bazu pretplatnika. Preprodaja ove usluge znači da će Chopin moći ponuditi druge regionalne operatere slične veličine izvan svog dosega sa uslugom ključ u ruke.Usluga je dizajnirana da omogući pay-TV operaterima, ISP-ovima i regionalnim kompanijama za sadržaje da ponude visokokvalitetnu uslugu zabave sa više ekrana bez potrebe za uvođenjem sopstvene infrastrukture, smanjujući početnu investiciju i vreme potrebno za pokretanje jedinstvenog rešenja.

Pokreće ga OpenTV Video Platforma, rešenje zasnovano na oblaku koristi Ion korisničko iskustvo na širokom spektru uređaja za striming. Sa alatima za agregaciju sadržaja, upravljanje ponudama, grupiranje i određivanje cena, upravljanje sadržajem i vizualizaciju rasporeda aplikacija, NAGRA rešenje će takođe uključivati mogućnosti bezbednosti sadržaja iz NAGRA Active Streaming Protection okvira, uključujući multi-DRM.

Komentarišući implementaciju, izvršni direktor Šopena Bogdan Laga rekao je: “Tražili smo partnera koji bi nam mogao pomoći da uspešno proširimo naš predlog emitovanja kako bismo takođe ponudili OTT rešenje koje objedinjuje širinu sadržaja koji naši potrošači zahtevaju,” rekao je “pošto smo već primenili NAGRA bezbednosna rešenja, bio je prirodan sledeći korak da proširimo naše partnerstvo i nastavimo da premašujemo očekivanja naših kupaca.”

Za koju se kaže da je ponuda za ulazak na tržište sa niskim dodirom, ovo rešenje je takođe dizajnirano da pruži karakteristike i prednosti rešenja prvog nivoa bez pozamašne cene. To uključuje inovacije kao što su personalizovane preporuke partnera XRoadMedia, dizajnirane da ponude holističko korisničko iskustvo kroz BYOD striming i tradicionalno linearno programiranje.