skip to Main Content
Cinedigm timovi sa FUBU lansiraju For Us By Us Network
Vodeći američki streamer Cinedigm najavio je planove da postane vodeći provajder sadržaja prilagođenih afroameričkoj kulturi ulaskom u partnerstvo sa J. Alexander Martinom, osnivačem modnog brenda FUBU i producentom Robertom “Rushom” Evansom, kako bi pokrenuli For Us By Us Network.

Stavljajući lansiranje u kulturni kontekst, Cinedigm je rekao da, iako u SAD-u ima 41,6 miliona Afroamerikanaca, trenutno postoje samo 34 FAST kanala fokusirana na zajednicu, samo 2% svih dostupnih FAST kanala prema podacima koje je objavio Variety. Ovo je rečeno da Cinedigm predstavlja ogromnu priliku da se iskoristi ključna demografska grupa i dopre do nedovoljno opslužene publike u rastućem FAST segmentu industrije zabave.

Novi servis će sadržavati ono što je opisano kao autentičan i sirov sadržaj o pitanjima, ličnostima i trendovima vezanim za hip-hop kulturu i životni stil.

FUBU aplikacije će biti dostupne na webu, mobilnim uređajima i povezanim TV uređajima i pokretaće ih Cinedigm-ova Matchpoint Blueprint v2.0 platforma. For Us By Us Network će imati pristup kompletnom skupu mogućnosti video striminga koje nudi Matchpoint, što će omogućiti mreži da se brzo proširi na američko tržište, kao i na druga tržišta u razvoju.

“Uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa FUBU kako bismo doveli njihov prvobitni lifestyle brend na brzo rastuće FAST tržište i uspostavili ih kao lidera u uslugama video striminga koji zadovoljavaju potrebe afroameričke zajednice,” rekao je Marc Rashba, izvršni potpredsednik partnerstva u Cinedigmu.

“Donijet ćemo našu opsežnu stručnost u kanalima entuzijasta i našoj vodećoj Matchpoint platformi u industriji kako bismo stvorili uvjerljivu uslugu za ovaj pronicljivi brend. Sa njihovom dugogodišnjom istorijom i stasom koji ovaj lifestyle brend održava u afroameričkoj zajednici, planiramo da povećamo domet ovog brenda sa svim što nam je na raspolaganju, uključujući originalne nove ponude u pozorišnim predstavama, podcastima, fizičkim proizvodima, audio knjigama i drugim formatima.”

“Kao jedan od osnivača FUBU-a, stekao sam veoma duboko razumevanje i svest o urbanim potrošačima i šta ih privlači ne samo u modi, već i u zabavi,” dodao je Martin. “Kreirali smo For Us By Us Network kako bismo mogli da obezbedimo kvalitetan, pozitivan sadržaj za našu kulturu.”

43

Vezani članci

SALTO jučer prestala sa radom

SALTO jučer prestala sa radom

Francuska platforma za striming Salto prestala je jučer sa radom. Prošlog mjeseca, dioničari France Télévisions, M6 i TF1 su signalizirali...

insight-tv-intros-fast-originals

Insight TV intros FAST Originals

U cilju proširenja svoje posvećenosti ovom sektoru, globalni operater kanala i producent sadržaja fokusiran na milenijalce i Gen-Z, predstavio je...

Uklanjanje smetnji u UHF pojasu za neometan rad digitalne televizije i buduće mreže pete generacije (5G) – odnosi s Italijom i BiH

IPTV raste u Hrvatskoj

Broj IPTV pretplatnika u Hrvatskoj ubrzano se približava pola milijuna. Prema posljednjim podacima koje je objavio regulator HAKOM, na kraju...

Back To Top
Search