Skip to content

CJ ENM najavljuje novo vodstvo za TVING, Mnet Plus

cj-enm-najavljuje-novo-vodstvo-za-tving,-mnet-plus
U želji da podstakne rast i dodatno inovira svoje platformsko poslovanje, korejska kompanija za zabavu CJ ENM okrenula se istaknutim rukovodiocima IT start-up kompanija kao novim liderima svoje platforme TVING over-the-top (OTT) i K-POP kulture nudi Mnet Plus.

Postavši prva žena izvršni direktor u korejskoj OTT industriji, Choi Ju-hui (na slici) imenovana je za novog izvršnog direktora TVING-a. Pokrenut kao nezavisna korporacija CJ ENM u oktobru 2020. godine, TVING je preuzeo vodstvo OTT-a u Koreji zbog svog originalnog sadržaja sa jedinstvenom privlačnošću.

Choi je akumulirala stručnost u platformskom poslovanju, prethodno je služila kao CSO na online modnoj platformi W Concept i kao CBO luksuzne platforme za e-trgovinu Trenbe, gdje je nadgledala poslovanje, uključujući strategiju, prodaju, marketing i IT. Prije toga bila je dio Boston Consulting Group, nakon čega se preselila u Walt Disney Korea upravljajući poslovnom strategijom za Aziju, uključujući pokretanje Disney+ u Koreji.

Kim Ji-won imenovana je za šefa Mnet Plus Business platforme za K-POP kulturu koju je pokrenuo CJ ENM 2022. godine. Pruža K-POP biblioteke sadržaja i fan-artist interaktivne zajednice koje je CJ ENM akumulirao tokom godina, uključujući Mnet Plus originalni IP, Mnet muzički sadržaj i KCON.

Nova izvršna direktorka kompanije može se pohvaliti ekspertizom u razvoju poslovanja novih platformi u različitim kompanijama, od velikih korejskih konglomerata kao što su Samsung Electronics, LG Electronics i NCSOFT, do globalnih IT kompanija kao što su američki Moloco i edtech programer Mathpresso, gde je radila kao COO i CPO, nadgledajući operacije kao što je razvoj profitnih modela.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept