CJ ENM najavljuje novo vodstvo za TVING, Mnet Plus

0
cj-enm-najavljuje-novo-vodstvo-za-tving,-mnet-plus
U želji da podstakne rast i dodatno inovira svoje platformsko poslovanje, korejska kompanija za zabavu CJ ENM okrenula se istaknutim rukovodiocima IT start-up kompanija kao novim liderima svoje platforme TVING over-the-top (OTT) i K-POP kulture nudi Mnet Plus.

Postavši prva žena izvršni direktor u korejskoj OTT industriji, Choi Ju-hui (na slici) imenovana je za novog izvršnog direktora TVING-a. Pokrenut kao nezavisna korporacija CJ ENM u oktobru 2020. godine, TVING je preuzeo vodstvo OTT-a u Koreji zbog svog originalnog sadržaja sa jedinstvenom privlačnošću.Choi je akumulirala stručnost u platformskom poslovanju, prethodno je služila kao CSO na online modnoj platformi W Concept i kao CBO luksuzne platforme za e-trgovinu Trenbe, gdje je nadgledala poslovanje, uključujući strategiju, prodaju, marketing i IT. Prije toga bila je dio Boston Consulting Group, nakon čega se preselila u Walt Disney Korea upravljajući poslovnom strategijom za Aziju, uključujući pokretanje Disney+ u Koreji.

Kim Ji-won imenovana je za šefa Mnet Plus Business platforme za K-POP kulturu koju je pokrenuo CJ ENM 2022. godine. Pruža K-POP biblioteke sadržaja i fan-artist interaktivne zajednice koje je CJ ENM akumulirao tokom godina, uključujući Mnet Plus originalni IP, Mnet muzički sadržaj i KCON.

Nova izvršna direktorka kompanije može se pohvaliti ekspertizom u razvoju poslovanja novih platformi u različitim kompanijama, od velikih korejskih konglomerata kao što su Samsung Electronics, LG Electronics i NCSOFT, do globalnih IT kompanija kao što su američki Moloco i edtech programer Mathpresso, gde je radila kao COO i CPO, nadgledajući operacije kao što je razvoj profitnih modela.

Advertisement