skip to Main Content
DAZN i Amazon Prime Video potpisali globalni ugovor

Amazon i DAZN dogovorili su globalno distribucijsko partnerstvo u kojem će DAZN-ov D2C sportski streaming servis biti dostupan kao novi Prime Video Channel uz dodatnu mjesečnu naknadu.

DAZN je lansiran 19. januara u Španiji i Njemačkoj putem Prime Video Channels. Uvođenje će se nastaviti u 2023. godini, a sljedeći će biti Japan, a uskoro će uslijediti još više tržišta. Više informacija će uslijediti kasnije ove godine.

Komentarišući razvoj, Jay Marine, globalni direktor sporta, Prime Video, rekao je: „Ovo novo partnerstvo sa DAZN-om je uzbudljiv korak naprijed za globalnu sportsku ponudu Prime Video, a našim klijentima daje veći izbor najboljeg uživo i na zahtjev sport, sve na jednom mestu”.

Shay Segev, izvršni direktor DAZN-a, dodao je: “Ovo su sjajne vijesti za ljubitelje sporta širom svijeta s još više načina za pristup širokom izboru DAZN-ovog vrhunskog sportskog sadržaja. Uzbuđeni smo što stvaramo dugoročno globalno partnerstvo sa Prime Video-om dok nastavljamo da inoviramo u digitalnim sportskim iskustvima za korisnike.”

DAZN je dostupan u Italiji, Španiji, Njemačkoj, Belgiji, Portugalu, Japanu, Kanadi, SAD-u i Velikoj Britaniji. Njegov ekskluzivni sadržaj uključuje vrhunski fudbal iz najpopularnijih svjetskih takmičenja – Bundeslige, engleske Premier lige, J. League, LaLige, Serie A i UEFA Lige prvaka, pored najvećih sportova iz cijelog svijeta – Formule 1, NBA, MotoGP i UFC.

DAZN je također globalni dom za boks i borbene sportove kroz svoja partnerstva sa Matchroom Boxingom, Professional Fighters League, i globalni dom za ženski fudbal sa UEFA ženskom Evropskom Ligom prvaka i Ligom F.

DAZN će se pridružiti opsežnoj listi partnera na Prime Video Channels koja uključuje brendove kao što su HBO Max, Discovery+, Paramount+ Lionsgate+ i Showtime. Korisnici mogu platiti samo kanale koje žele i otkazati bilo kada.

75

Vezani članci

Back To Top
Search