DAZN i Amazon Prime Video potpisali globalni ugovor

Amazon i DAZN dogovorili su globalno distribucijsko partnerstvo u kojem će DAZN-ov D2C sportski streaming servis biti dostupan kao novi Prime Video Channel uz dodatnu mjesečnu naknadu.

DAZN je lansiran 19. januara u Španiji i Njemačkoj putem Prime Video Channels. Uvođenje će se nastaviti u 2023. godini, a sljedeći će biti Japan, a uskoro će uslijediti još više tržišta. Više informacija će uslijediti kasnije ove godine.

Komentarišući razvoj, Jay Marine, globalni direktor sporta, Prime Video, rekao je: „Ovo novo partnerstvo sa DAZN-om je uzbudljiv korak naprijed za globalnu sportsku ponudu Prime Video, a našim klijentima daje veći izbor najboljeg uživo i na zahtjev sport, sve na jednom mestu”.

Shay Segev, izvršni direktor DAZN-a, dodao je: “Ovo su sjajne vijesti za ljubitelje sporta širom svijeta s još više načina za pristup širokom izboru DAZN-ovog vrhunskog sportskog sadržaja. Uzbuđeni smo što stvaramo dugoročno globalno partnerstvo sa Prime Video-om dok nastavljamo da inoviramo u digitalnim sportskim iskustvima za korisnike.”

DAZN je dostupan u Italiji, Španiji, Njemačkoj, Belgiji, Portugalu, Japanu, Kanadi, SAD-u i Velikoj Britaniji. Njegov ekskluzivni sadržaj uključuje vrhunski fudbal iz najpopularnijih svjetskih takmičenja – Bundeslige, engleske Premier lige, J. League, LaLige, Serie A i UEFA Lige prvaka, pored najvećih sportova iz cijelog svijeta – Formule 1, NBA, MotoGP i UFC.

DAZN je također globalni dom za boks i borbene sportove kroz svoja partnerstva sa Matchroom Boxingom, Professional Fighters League, i globalni dom za ženski fudbal sa UEFA ženskom Evropskom Ligom prvaka i Ligom F.

DAZN će se pridružiti opsežnoj listi partnera na Prime Video Channels koja uključuje brendove kao što su HBO Max, Discovery+, Paramount+ Lionsgate+ i Showtime. Korisnici mogu platiti samo kanale koje žele i otkazati bilo kada.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top