DAZN je završio akviziciju ELEVEN Group

0

DAZN Grupa potvrdila je završetak akvizicije poslovanja grupe ELEVEN i kreativne agencije za društvene mreže Team Whistle sa sjedištem u SAD-u.

DAZN kaže da će mu akvizicija omogućiti kombiniranje pristupa premium pravima s nizom drugih proizvoda i usluga, uključujući igre, e-trgovinu i društvena iskustva.DAZN će sada dodati Belgiju, Portugal i Tajvan svojim zemljama poslovanja – već nudi lokalne sportske sadržaje u Njemačkoj, Italiji, Japanu, Španjolskoj, Kanadi, Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

Belgija uključuje domaću fudbalsku ligu (Jupiler Pro League) kao i druge međunarodne sadržaje. Portugal ima ključna međunarodna fudbalska prava, kao što su engleska Premijer liga i UEFA Liga šampiona, a Tajvan ima lokalni bejzbol.

Ova akvizicija je važan element za naš kontinuirani rast – stjecanje prava vrhunske kvalitete, širenje na nova tržišta u Belgiji, Portugalu i Tajvanu i razvoj našeg društvenog dosega i angažmana dovodeći mrežu i stručnost Team Whistlea u DAZN,” rekao je Shay Segev, izvršni direktor , DAZN Group.

U zavisnosti od teritorije, DAZN ima prava na Bundesligu, englesku Premijer ligu, JLigu, La Ligu, Seriju A i UEFA Ligu šampiona, pored najvećih sportova iz celog sveta – Formule 1, NFL, NBA, MotoGP i UFC .

Advertisement