DAZN pokreće četiri besplatna sportska kanala na Pluto TV-u

0

DAZN se upravo udružio sa drugom striming servisom Pluto TV kako bi pokrenuo četiri FAST kanala za ljubitelje sporta u Njemačkoj.

DAZN International Football X Pluto TV i DAZN Darts X Pluto TV počeli su 10. avgusta 2023. DAZN Fights X Pluto TV i DAZN Heldinnen X Pluto TV počeće krajem avgusta. Novi kanali podržani oglasima, ekskluzivni za Pluto TV, nudit će kurirani program sa DAZN liste pretplate, uključujući i sportove uživo.DAZN International Football X Pluto TV je posvećen međunarodnom fudbalu, uključujući špansku LaLigu , italijansku Seriju A i francusku Ligu 1. Svakog vikenda se direktno i ekskluzivno prenosi odabrana utakmica jedne od tri lige. Kanal također sadrži najzanimljivije dijelove, snimljene utakmice u cijeloj dužini, izvještaje i dokumentarne filmove.

DAZN Darts X Pluto TV čini odabrane PDC turnire dostupnim besplatno. Program uključuje prijenose uživo i istaknute emisije.

DAZN Fights X Pluto TV je namijenjen ljubiteljima borilačkih vještina. Kanal prikazuje, između ostalog, evropske događaje UFC-a kao i bokserske borbe u vidu snimaka svakog dana između 22:00 i 05:00 CET (zbog starosnih ograničenja). Svaki vikend se prenosi uživo sa događaja kao što su PFL ili RWS Muay Thai World Series.

Ženski sportski kanal DAZN Heldinnen X Pluto TV prenosi utakmice uživo, ističući, na primjer, UEFA Ligu prvaka za žene i Bundesligu za žene, EHF Ligu prvaka i EHF Europsku ligu rukomet, te LPGA golf Tour.

Prisustvo ova četiri besplatna sportska kanala iz DAZN-a na Pluto TV-u u njemačkoj zemlji moglo bi se replicirati u drugim zemljama gdje obje usluge koegzistiraju, kao što je Španija.