skip to Main Content
DAZN pokreće linearne sportske TV kanale u Njemačkoj putem Vodafona

Streaming usluga DAZN pokreće dva linearna sportska kanala na TV platformi Vodafone Deutschland u Njemačkoj.

Paket DAZN, na koji se kupci mogu pretplatiti s trenutnim učinkom, sastoji se od aplikacije DAZN, kao i dva nova kanala DAZN 1 i DAZN 2, što čini Vodafone prvim i jedinim dobavljačem u Njemačkoj koji distribuira DAZN sadržaj u obliku dvije linearne televizije kanali za privatne kupce uz aplikaciju i web lokaciju.

Na dva HD kanala sportski sadržaj DAZN-a, uključujući utakmice njemačke Bundeslige, UEFA Lige prvaka i UEFA Lige Evrope, prikazuje se oko 16 sati dnevno. Raspored se temelji na dva linearna DAZN kanala koja su već neko vrijeme dostupna u restoranima, barovima, hotelima, kladionicama i usluženim stanovima u Njemačkoj i Austriji.

Ponuda je dostupna korisnicima GigaTV (kablovska, ADSL / mreža) i u okviru svih Vodafone TV tarifa u kombinaciji sa pametnom karticom. Tamo gdje nije dostupna kablovska mreža, korisnici televizije mogu gledati DAZN emisije putem GigaTV Net Box-a.

Prvi mjesec je besplatan, a nakon toga mjesečna pretplata iznosi 9,99 €. Minimalni ugovorni rok je 12 mjeseci.

„DAZN-ova filozofija je učiniti premium sportove dostupnijim i pristupačnijim svim navijačima. Ovo partnerstvo usmjereno na potrošače s Vodafonom sada donosi DAZN za više od pet miliona njemačkih domaćinstava, bez obzira mogu li pristupiti aplikaciji na svom set-top boxu i omogućava im da svu svoju zabavu plaćaju jednim računom. To je sjajan primjer kako zabavne usluge i operatori mogu zajedno surađivati ​​kako bi pružili intuitivnije i zadovoljavajuće iskustvo gledanja svim ljubiteljima sporta “, rekao je Ben King, glavni pretplatnik u DAZN Group.

Lansiranje produžava partnerstvo između DAZN-a i Vodafona koji su nedavno vidjeli aplikaciju DAZN unaprijed instaliranu na Vodafone-ovoj GigaTV platformi u Njemačkoj. Aplikacija DAZN također je integrirana na Vodafone TV Box u Italiji u daljnjem povezivanju.

DAZN je prošle godine u Italiji pokrenuo linearni kanal nazvan DAZN1, koji prikazuje odabrane sadržaje, uključujući Seriju A, nogomet B i druge sportove.

36

Vezani članci

Back To Top
Search