skip to Main Content
DAZN Rise – novi sportski kanal, i to besplatan

Streaming platforma DAZN biće pokrenuta 16. marta ove godine. u Njemačkoj i Austriji, novi besplatni kanal DAZN Rise posvećen ženskom sportu. To će se dogoditi nekoliko dana prije nego što UEFA Liga prvaka uđe u četvrtfinalnu fazu.

DAZN Rise , koji će biti lansiran 16. marta 2023., namjerava iskoristiti dva tržišna trenda: povećanje gledanosti ženskih sportova i rastuću popularnost besplatnih internetskih kanala podržanih reklamama, također poznatih kao FAST (free ad-supported streaming). televizija).

DAZN Rise će biti dostupan besplatno, u početku preko Samsung TV Plus i waipu.tv servisa , ali uskoro i na drugim platformama kao što su LG ili Cliq .

Na DAZN Riseu, njemački gledaoci će moći gledati izbor utakmica uživo i najzanimljivijih događaja iz najboljih ženskih fudbalskih takmičenja, uključujući UEFA Ligu prvaka , špansku Finetwork Ligu F , francusku Arkema D1 , a od septembra njemačku Flyeralarm Frauen-Bundesligu .

Pored toga, DAZN Rise će sadržati najbolje od rukometa, uključujući EHF Ligu šampiona, EHF Ligu Evrope, hokej na travi, LPGA turneju, košarku, borilačke veštine i visokokvalitetne formate i dokumentarne filmove kao što je “The Spark Within” – akcija- prepun dugometražni dokumentarni film Red Bull o olimpijskoj šampionki i svjetskoj prvakinji Annie Gasser u snowboardingu.

Prvi veliki događaj uživo na DAZN Rise-u bit će utakmice četvrtfinala UEFA Lige prvaka između FC Bayern Minhena i Arsenala (21. i 29. marta) i Paris Saint-Germaina protiv VfL Wolfsburga (22. i 30. marta).

Nakon DAZN Fast i DAZN Fast+, DAZN Rise je treći DAZN-ov besplatni streaming kanal u Njemačkoj i Austriji.

382

Vezani članci

SALTO jučer prestala sa radom

SALTO jučer prestala sa radom

Francuska platforma za striming Salto prestala je jučer sa radom. Prošlog mjeseca, dioničari France Télévisions, M6 i TF1 su signalizirali...

insight-tv-intros-fast-originals

Insight TV intros FAST Originals

U cilju proširenja svoje posvećenosti ovom sektoru, globalni operater kanala i producent sadržaja fokusiran na milenijalce i Gen-Z, predstavio je...

Uklanjanje smetnji u UHF pojasu za neometan rad digitalne televizije i buduće mreže pete generacije (5G) – odnosi s Italijom i BiH

IPTV raste u Hrvatskoj

Broj IPTV pretplatnika u Hrvatskoj ubrzano se približava pola milijuna. Prema posljednjim podacima koje je objavio regulator HAKOM, na kraju...

Back To Top
Search