DAZN Rise – novi sportski kanal, i to besplatan

Streaming platforma DAZN biće pokrenuta 16. marta ove godine. u Njemačkoj i Austriji, novi besplatni kanal DAZN Rise posvećen ženskom sportu. To će se dogoditi nekoliko dana prije nego što UEFA Liga prvaka uđe u četvrtfinalnu fazu.

DAZN Rise , koji će biti lansiran 16. marta 2023., namjerava iskoristiti dva tržišna trenda: povećanje gledanosti ženskih sportova i rastuću popularnost besplatnih internetskih kanala podržanih reklamama, također poznatih kao FAST (free ad-supported streaming). televizija).

DAZN Rise će biti dostupan besplatno, u početku preko Samsung TV Plus i waipu.tv servisa , ali uskoro i na drugim platformama kao što su LG ili Cliq .

Na DAZN Riseu, njemački gledaoci će moći gledati izbor utakmica uživo i najzanimljivijih događaja iz najboljih ženskih fudbalskih takmičenja, uključujući UEFA Ligu prvaka , špansku Finetwork Ligu F , francusku Arkema D1 , a od septembra njemačku Flyeralarm Frauen-Bundesligu .

Pored toga, DAZN Rise će sadržati najbolje od rukometa, uključujući EHF Ligu šampiona, EHF Ligu Evrope, hokej na travi, LPGA turneju, košarku, borilačke veštine i visokokvalitetne formate i dokumentarne filmove kao što je “The Spark Within” – akcija- prepun dugometražni dokumentarni film Red Bull o olimpijskoj šampionki i svjetskoj prvakinji Annie Gasser u snowboardingu.

Prvi veliki događaj uživo na DAZN Rise-u bit će utakmice četvrtfinala UEFA Lige prvaka između FC Bayern Minhena i Arsenala (21. i 29. marta) i Paris Saint-Germaina protiv VfL Wolfsburga (22. i 30. marta).

Nakon DAZN Fast i DAZN Fast+, DAZN Rise je treći DAZN-ov besplatni streaming kanal u Njemačkoj i Austriji.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top