DAZN Rise – novi sportski kanal, i to besplatan

0

Streaming platforma DAZN biće pokrenuta 16. marta ove godine. u Njemačkoj i Austriji, novi besplatni kanal DAZN Rise posvećen ženskom sportu. To će se dogoditi nekoliko dana prije nego što UEFA Liga prvaka uđe u četvrtfinalnu fazu.

DAZN Rise , koji će biti lansiran 16. marta 2023., namjerava iskoristiti dva tržišna trenda: povećanje gledanosti ženskih sportova i rastuću popularnost besplatnih internetskih kanala podržanih reklamama, također poznatih kao FAST (free ad-supported streaming). televizija).DAZN Rise će biti dostupan besplatno, u početku preko Samsung TV Plus i waipu.tv servisa , ali uskoro i na drugim platformama kao što su LG ili Cliq .

Na DAZN Riseu, njemački gledaoci će moći gledati izbor utakmica uživo i najzanimljivijih događaja iz najboljih ženskih fudbalskih takmičenja, uključujući UEFA Ligu prvaka , špansku Finetwork Ligu F , francusku Arkema D1 , a od septembra njemačku Flyeralarm Frauen-Bundesligu .

Pored toga, DAZN Rise će sadržati najbolje od rukometa, uključujući EHF Ligu šampiona, EHF Ligu Evrope, hokej na travi, LPGA turneju, košarku, borilačke veštine i visokokvalitetne formate i dokumentarne filmove kao što je “The Spark Within” – akcija- prepun dugometražni dokumentarni film Red Bull o olimpijskoj šampionki i svjetskoj prvakinji Annie Gasser u snowboardingu.

Prvi veliki događaj uživo na DAZN Rise-u bit će utakmice četvrtfinala UEFA Lige prvaka između FC Bayern Minhena i Arsenala (21. i 29. marta) i Paris Saint-Germaina protiv VfL Wolfsburga (22. i 30. marta).

Nakon DAZN Fast i DAZN Fast+, DAZN Rise je treći DAZN-ov besplatni streaming kanal u Njemačkoj i Austriji.