skip to Main Content
DAZN u pregovorima o kupovini rivala Eleven Sports

DAZN Sir Lena Blavatnika pregovara o kupovini rivala Eleven Sports.

Financial Times je objavio priču u srijedu, citirajući ljude koji poznaju detalje. DAZN i Eleven su odbili da komentarišu.

Eleven je stekao prava za prikazivanje Formule 1 u Poljskoj, UEFA Lige prvaka i Premijer lige u Portugalu i Ligue 1 u Belgiji.

Eleven Sports je osnovao italijanski biznismen Andrea Radrizzani, koji je takođe vlasnik Leeds Uniteda. Pored poslovanja sa strimingom, portfolio Eleven uključuje i producenta dokumentarnih filmova Neo Studios i kompaniju za digitalni marketing Team Whistle. Radrizzani je ranije bio vlasnik kompanije za sportska prava MP & Silva.

U februaru je DAZN Grupa dobila dokapitalizaciju od 4,3 milijarde dolara od svog milijarderskog investitora Sir Lena Blavatnika. Prije toga, Access Industries, glavna holding kompanija Sir Lena i vodeći dioničar u DAZN-u, pozajmila je 1,05 milijardi dolara kompaniji tokom godine i dodatnih 1,05 milijardi dolara za pokrivanje operativnih aktivnosti.

DAZN je također pogriješio u svojoj ponudi za kupovinu BT Sporta, ulaskom Discoveryja u posljednji trenutak.

45

Vezani članci

Uklanjanje smetnji u UHF pojasu za neometan rad digitalne televizije i buduće mreže pete generacije (5G) – odnosi s Italijom i BiH

IPTV raste u Hrvatskoj

Broj IPTV pretplatnika u Hrvatskoj ubrzano se približava pola milijuna. Prema posljednjim podacima koje je objavio regulator HAKOM, na kraju...

Back To Top
Search