DAZN u pregovorima o kupovini rivala Eleven Sports

DAZN Sir Lena Blavatnika pregovara o kupovini rivala Eleven Sports.

Financial Times je objavio priču u srijedu, citirajući ljude koji poznaju detalje. DAZN i Eleven su odbili da komentarišu.

Eleven je stekao prava za prikazivanje Formule 1 u Poljskoj, UEFA Lige prvaka i Premijer lige u Portugalu i Ligue 1 u Belgiji.

Eleven Sports je osnovao italijanski biznismen Andrea Radrizzani, koji je takođe vlasnik Leeds Uniteda. Pored poslovanja sa strimingom, portfolio Eleven uključuje i producenta dokumentarnih filmova Neo Studios i kompaniju za digitalni marketing Team Whistle. Radrizzani je ranije bio vlasnik kompanije za sportska prava MP & Silva.

U februaru je DAZN Grupa dobila dokapitalizaciju od 4,3 milijarde dolara od svog milijarderskog investitora Sir Lena Blavatnika. Prije toga, Access Industries, glavna holding kompanija Sir Lena i vodeći dioničar u DAZN-u, pozajmila je 1,05 milijardi dolara kompaniji tokom godine i dodatnih 1,05 milijardi dolara za pokrivanje operativnih aktivnosti.

DAZN je također pogriješio u svojoj ponudi za kupovinu BT Sporta, ulaskom Discoveryja u posljednji trenutak.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top