Disney+ kupio prava Lige Evrope za Švedsku i Dansku

Disney+ je napravio svoj prvi prodor na evropsko sportsko tržište sticanjem prava na takmičenja u UEFA Ligi Evrope i Konferencijskoj ligi u Švedskoj i Danskoj.

Ovo je prvi put da je međunarodni gigant za striming dobio veliki paket sportskih prava na nordijskom TV tržištu, iako je Amazon nedavno podlicencirao 10% svih utakmica Premier lige svake sezone u Švedskoj i Danskoj u ugovoru s Viaplayom.

“Ovo je fantastična vijest za naše švedske i danske Disney+ pretplatnike, koji će sada moći pratiti UEFA Ligu Evrope i UEFA konferencijsku ligu bez dodatnih troškova”, kaže Hans van Rijn, izvršni direktor Disneyja u Nordiji, dodajući da Disney Grupa nosi “ponosnu sportsku tradiciju” preko svog američkog sportskog kanala ESPN.

„Od međunarodnih turnira, ovo su oni sa najviše švedskih timova i švedskih igrača, a mogućnost da ih ponudimo na Disney+ stvara potpuno novi nivo raznolikosti u našoj ponudi. Namjeravamo da super-serviramo fudbalske entuzijaste i navijače, dok utakmice stavljamo na raspolaganje široj publici i gradimo novu generaciju navijača i navijača”, kaže van Rijn.

Nema najava ko će imati jednaka prava u Norveškoj.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top