EBU pokreće sportsku platformu direktno za potrošače

Atletika, gimnastika, skijanje i plivanje su među sportovima koji će biti predstavljeni na novoj platformi za striming koju je danas pokrenuo EBU.

EBU kaže da Eurovision Sport podupire svoju posvećenost povećanju količine besplatnog javnog pristupa sportskom sadržaju širom Evrope. Hiljade sati sadržaja će se emitovati sa jedne destinacije, a EU će raditi zajedno sa svojim članovima javnog servisa.

Pozdravljajući lansiranje, Noel Curran, generalni direktor EBU-a, rekao je: „Eurovision Sport je promjena igre za ljubitelje sporta širom Evrope i širom svijeta.

“Čvrsto vjerujemo da sport treba da bude za sve. Naši članovi javnog servisa već sada besplatno prenose mnoge od vodećih svjetskih sportskih događaja publici, a ova nova digitalna platforma pružit će sveobuhvatnu pokrivenost, tako da nikada ne moraju propustiti trenutak svog omiljenog događaja.”

EBU je u partnerstvu sa Nagravisionom razvio i upravljao Eurovision Sport platformom, koja će biti dostupna preko desktop i mobilnog web sajta ¬– eurovisionsport.com – kao aplikacija za android i iOS mobilne i tablet uređaje, a kasnije tokom godine i preko Povezani televizori i odabrani besplatni televizijski kanali za streaming s oglasima.

U prvih nekoliko mjeseci emitovanja uključeno je Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima Doha 2024; Svjetsko atletsko prvenstvo u dvorani Glasgow 2024; Svjetski kup u skijaškim skokovima za žene i Kup Amerike.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top