skip to Main Content
Eon lansiran u Hrvatskoj

OTT platforma Eon debitirala je u Hrvatskoj. Kao rezultat toga, kanali Sport Klub i pridruženi NN zasnovan na vijestima N1 sada su ponovo dostupni gledateljima širom zemlje, zajedno s portfeljem Discoveryja, uključujući Eurosport.

Eon pruža austrijski Solford Alpine, a korisnici se mogu pretplatiti na uslugu na web stranici Eon (www.eon.tv) ili, zahvaljujući ugovoru o partnerstvu, putem prodajnih kanala Telemach Hrvatska, uključujući u Telemach trgovinama ili pozivom kupca kompanije linija za njegu.

Komentirajući lansiranje, Nikola Francetic, izvršni direktor tvrtke Solford Alpine, koja distribuira Eon na međunarodnoj razini, rekao je: „Vrlo smo sretni što smo pokrenuli Eon u Hrvatskoj u sklopu naše paneuropske operacije. Već postoji mnogo hrvatskih pretplatnika koji koriste Eon diljem svijeta putem naše globalne distribucije i drago nam je što smo je učinili dostupnom gledateljima u Hrvatskoj ”.

Eonova ponuda uključuje bogat katalog filmova i serija i ima takve funkcije kao što su sedmodnevna nadoknada za više od 160 TV i radio kanala, uključujući 80 u HD-u, te mobilnu aplikaciju koja omogućava korisnicima da sav sadržaj vide bilo gdje i bilo kada, na bilo kojem uređaju, bez obzira na dobavljača Internet usluga. Pored gledanja na radnoj površini i mobilnih aplikacija, Eon je dostupan putem Eon Smart Box-a ili Smart TV aplikacije, koje sve imaju napredne funkcije poput sportskog načina rada sa statistikom događaja, personalizovanih profila, uključujući način rada za djecu i mehanizam ličnih preporuka.

Adrian Jezina, izvršni direktor Telemach Hrvatska, dodao je: „Ponosni smo što smo partner sa Solford Alpine kako bismo pomogli donijeti Eon u Hrvatsku. Ovo je još jedan korak naprijed za Telemach i dokaz kako nam naša transformacija pomaže da bolje služimo kupcima. Pozivamo sve da posjete Telemach trgovine širom zemlje kako bi uživo predstavili Eon i naučili više o svemu što danas nudimo.

„Od investicija za izgradnju vrhunske 10G optičke mreže i modernizaciju naše mobilne mreže, do uzbudljivog novog brenda, novih trgovina i dovođenja Eona u Hrvatsku, Telemach se zalaže za pružanje inovativnih proizvoda i usluga, nevjerojatan sadržaj , i najbolje korisničko iskustvo “.

Eon je razvio United Cloud, inovacioni centar United Group, vodećeg dobavljača telekomunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

65

Vezani članci

Back To Top
Search