FIFA+ aplikacija je sada dostupna na FireTV-u, LG webOS-u, Samsung Tizen-u

Aplikacija FIFA+ s pristupom odabranim utakmicama uživo, intervjuima, najzanimljivijim detaljima i reprizama utakmica proširuje se na dodatne TV platforme i pet platformi FAST kanala.

Nakon što je lansirana na Hisenseovoj platformi Vidaa sredinom 2022. i Android TV / Google TV krajem 2022., FIFA+ aplikacija je sletjela na tri dodatne glavne Smart TV platforme. Još uvijek nema dostupne aplikacije za Apple TV.

Osim toga, FIFA+ kanal je sada dostupan na pet takozvanih FAST (Free Ad-Supported Streaming TV) platformi, uključujući The Roku Channel.

– “FIFA je najavila revolucionarnu ekspanziju FIFA+ jer postaje dostupna na pet novih povezanih TV aplikacija: Samsung TV, LG, VIDAA, Amazon Fire i Android TV, i pet novih FAST platformi kanala: Samsung TV Plus, LG Channels , VIDAA Channels, The Roku Channel i Rakuten TV”, objavila je FIFA.

Utakmice uživo

Osim arhiviranog sadržaja, odabrane utakmice uživo dostupne su putem aplikacije FIFA+, ovisno o vašoj regiji. Na primjer, direktan prijenos Svjetskog prvenstva za žene 2023. dostupan je u 50 zemalja uključujući Brazil, Japan i Holandiju.

– “Naš cilj je da povežemo navijače iz svih krajeva svijeta i omogućimo im pristup sportu koji vole bez premca. Ova ekspanzija je značajan korak ka ostvarenju te vizije i pružanju lijepe igre svima. Svaka inovacija koju napravimo je ukorijenjena u razvoju igre i želimo da se zahvalimo svim CTV i FAST platformama na njihovoj podršci da se ovo dogodi”, rekla je Charlotte Burr, FIFA-in direktor strategije, digitalnih i FIFA+. “FIFA je posvećena korištenju digitalnih platformi kako bi stvorila inkluzivno i impresivno fudbalsko iskustvo za sve.”

Organizacija je saopštila da je više od 211 miliona jedinstvenih korisnika otvorilo aplikaciju tokom Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. Bilo je 190 miliona pregleda rezimea utakmica.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top