FIFA + se proširuje na povezane TV i FAST kanale

0
fifa-+-se-prosiruje-na-povezane-tv-i-fast-kanale
Počevši od plana za koji upravno tijelo nogometa kaže da će lijepu igru približiti navijačima širom svijeta, baš u trenutku kada se nastavlja FIFA Svjetsko prvenstvo za žene 2023. godine, FIFA je svoju platformu za streaming FIFA+ učinila dostupnom na pet novih povezanih TV aplikacija i pet novih FAST platformi.

FIFA je saopštila da ono što naziva značajnim širenjem svedoči o njenoj posvećenosti inovacijama i korišćenju digitalnih platformi za rast fandoma na globalnom nivou. Nove povezane TV aplikacije su Samsung TV, LG, VIDAA, Amazon Fire i Android TV, dok nove FAST channel platforme čine Samsung TV Plus, LG Channels, VIDAA Channels, The Roku Channel i Rakuten TV.Besplatni striming servis pokrenut je u aprilu 2022. godine, pružajući fanovima mogućnost da gledaju reprize celog meča, istaknute, golove i magične trenutke na jednom mestu. To je uključivalo sve utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu i FIFA Svjetskog prvenstva za žene snimljene kamerom, ukupno više od 2.000 sati arhivskog sadržaja. Arhiva FIFA+ sadrži više od 2.500 video zapisa koji datiraju iz 1950-ih. Tokom Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, FIFA + je prikupila 190 miliona pregleda rekapitulacija utakmica, angažujući fanove sa kuriranim vrhunskim sadržajima, dok je strim uživo u Brazilu privukao preko 40 miliona jedinstvenih posetilaca i postavio nove svetske rekorde.

Neverovatna prva godina FIFA+ dočekala je 211 miliona jedinstvenih korisnika za FIFA Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, zajedno sa 190 miliona pregleda rekapitulacija utakmica, očaravajući navijače sa kuriranim detaljima.

Sadržaj sa FIFA Svjetskog prvenstva za žene 2023. dostupan je na cijeloj platformi – uključujući intervjue, istaknute, potpune reprize utakmica nakon 24 sata na odabranim teritorijama i još mnogo toga – dok više od 60 zemalja, uključujući Brazil, Japan i Holandiju, može uživati u prijenosima utakmica uživo.

“Uzbuđeni smo što ćemo FIFA + dovesti do navijača putem ovih povezanih TV aplikacija i platformi FAST kanala, proširujući naš domet i čineći fudbal pristupačnijim široj publici,” rekla je Charlotte Burr, direktorica FIFA-ine strategije, digitalne i FIFA+.

“Naš cilj je da povežemo navijače iz svih krajeva sveta i omogućimo im pristup sportu koji vole bez premca. Ova ekspanzija je značajan korak ka ostvarenju te vizije i donošenju predivne igre svima. Svaka inovacija koju napravimo ukorijenjena je u rastu igre, a želimo zahvaliti svim CTV i FAST platformama na njihovoj podršci u ostvarivanju ovoga. FIFA je posvećena korišćenju digitalnih platformi za stvaranje inkluzivnog i sveobuhvatnog fudbalskog iskustva za sve.