FIFA traži ulagače u streaming servis

FIFA traži ulaganje do 2 milijarde dolara za proširenje svoje usluge striminga, Fifa+.

Bloomberg je izvijestio o tom potezu, pozivajući se na ljude koji su upoznati s tim, koji su rekli da je fudbalsko upravno tijelo zadužilo UBS Group da prikupi između milijardu i dvije milijarde dolara. 

Očekuje se da će proces u potpunosti početi sljedećeg mjeseca, a investicijska banka cilja na finansijske investitore u Sjedinjenim Državama i na Bliskom istoku.

Pokrenuta u aprilu 2022., Fifa+ prenosi 40.000 utakmica uživo godišnje, a najmanje četvrtina dolazi od ženskih utakmica.

Fifa+ je dostupna na nekoliko evropskih tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Španiju, Francusku, Nemačku i Italiju. Gledaoci mogu uživati ​​u kompletnim reprizama utakmica, istaknutim detaljima i odabranim zbirkama.

Sky Media, prodajna kuća reklama kompanije Sky, imenovana je za službenog i ekskluzivnog predstavnika za prodaju oglasa za FIFA+ platforme širom Evrope, Velike Britanije i Irske. 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top