Fox i Merzigo produžili ugovor o digitalnom sadržaju na tri godine u Turskoj

Merzigo će upravljati Foxovim portfeljem sadržaja kanala na digitalnim kanalima i platformama u Turskoj do 2026. godine.

Fox u vlasništvu Disneya u Turskoj najavio je obnavljanje ugovora s Merzigom, istaknutom kustoskom kustoskom kompanijom digitalnih sadržaja, na dodatne tri godine. Ovo prošireno partnerstvo ima za cilj nastavak monetizacije Foxovog sadržaja na digitalnim platformama u zemlji.

Prema odredbama ovog obnovljenog sporazuma, Merzigo, ključni igrač unutar Key Networks grupe, koja također posjeduje AVOD platformu Baslat, nastavit će nadgledati upravljanje Foxovim portfeljem sadržaja kanala na digitalnim kanalima i platformama u Turskoj do 2026.

Fox Turkey, podružnica Fox Networks grupe i dio The Walt Disney Company (TWDC), emitira se od 2007. godine.

Komentarišući dogovor, Yigit Dogan Celik, predsjednik Merzigo-a, rekao je: “Sarađujemo sa Foxom već duže vrijeme. Produženje našeg sporazuma još jednom pokazuje produktivnost i povjerenje koji naglašavaju ovu saradnju za obje strane.”

Merzigo, prepoznat kao jedna od 50 najboljih internet kompanija u Turskoj u 2022. godini, učvrstio je svoju poziciju jedne od vodećih svjetskih kompanija za monetizaciju. Firma je specijalizovana za najsavremeniju tehnologiju i usluge monetizacije, pružajući rešenja emiterima, producentima i distributerima.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top