Fox i Merzigo produžili ugovor o digitalnom sadržaju na tri godine u Turskoj

0

Merzigo će upravljati Foxovim portfeljem sadržaja kanala na digitalnim kanalima i platformama u Turskoj do 2026. godine.

Fox u vlasništvu Disneya u Turskoj najavio je obnavljanje ugovora s Merzigom, istaknutom kustoskom kustoskom kompanijom digitalnih sadržaja, na dodatne tri godine. Ovo prošireno partnerstvo ima za cilj nastavak monetizacije Foxovog sadržaja na digitalnim platformama u zemlji.Prema odredbama ovog obnovljenog sporazuma, Merzigo, ključni igrač unutar Key Networks grupe, koja također posjeduje AVOD platformu Baslat, nastavit će nadgledati upravljanje Foxovim portfeljem sadržaja kanala na digitalnim kanalima i platformama u Turskoj do 2026.

Fox Turkey, podružnica Fox Networks grupe i dio The Walt Disney Company (TWDC), emitira se od 2007. godine.

Komentarišući dogovor, Yigit Dogan Celik, predsjednik Merzigo-a, rekao je: “Sarađujemo sa Foxom već duže vrijeme. Produženje našeg sporazuma još jednom pokazuje produktivnost i povjerenje koji naglašavaju ovu saradnju za obje strane.”

Merzigo, prepoznat kao jedna od 50 najboljih internet kompanija u Turskoj u 2022. godini, učvrstio je svoju poziciju jedne od vodećih svjetskih kompanija za monetizaciju. Firma je specijalizovana za najsavremeniju tehnologiju i usluge monetizacije, pružajući rešenja emiterima, producentima i distributerima.