skip to Main Content
HBO obustavlja proizvodnju originala u Nordijskim zemljama, CEE i Nizozemskoj

HBO Max više neće proizvoditi originalni sadržaj u nordijskom regionu, srednjoj Evropi, Holandiji i Turskoj. Strimer će također ukloniti dio sadržaja sa platforme kako bi oslobodio ugovore o licenciranju sa trećim stranama.

Vijest je saopštena osoblju u ponedjeljak, a potom je izvijestio Variety. Očekuje se da će određeni broj radnih mjesta biti izgubljen.

Dolazi u trenutku kada nedavno spojeni Warner Bros. Discovery nastoji postići cilj uštede od 3 milijarde dolara.

U izjavi objavljenoj za publikaciju HBO je rekao: “Dok nastavljamo raditi na kombiniranju HBO Max-a i discovery+ u jednu globalnu uslugu striminga koja prikazuje širinu sadržaja širom Warner Bros. Discoveryja, pregledavamo našu trenutnu ponudu sadržaja na postojećim uslugama. Kao dio ovog procesa, odlučili smo da uklonimo ograničenu količinu originalnog programa sa HBO Max-a, kao i da prekinemo naše originalne programerske napore za HBO Max u Nordiji i Centralnoj Evropi. Također smo prekinuli naše novonastale razvojne aktivnosti na novijim teritorijama Holandije i Turske, koje su započele u protekloj godini.

Dodaje se da će kompanija nastaviti da naručuje sadržaj za svoje linearne kanale u regiji i da će ostati “značajni akviziter” lokalnog sadržaja trećih strana za korištenje na svojim streaming servisima.

Danska drama Kamikaze i Norwegian Beforeigners su među najpopularnijim platformama na lokalnom nivou.

Programi koji su već u produkciji će se nastaviti, kao i ostali koji su dobili zeleno svjetlo i dalje će se izrađivati.

52

Vezani članci

Uklanjanje smetnji u UHF pojasu za neometan rad digitalne televizije i buduće mreže pete generacije (5G) – odnosi s Italijom i BiH

IPTV raste u Hrvatskoj

Broj IPTV pretplatnika u Hrvatskoj ubrzano se približava pola milijuna. Prema posljednjim podacima koje je objavio regulator HAKOM, na kraju...

Back To Top
Search