IPTV delimično nadoknađuje gubitke prihoda u kablovskoj i DTH u Koreji

IPTV usluge kako bi delimično nadoknadile stalne gubitke u segmentima kablovskih i DTH usluga na tržištu pay-TV u Južnoj Koreji, predviđa GlobalData

Prihodi od pay-TV usluga u Južnoj Koreji će rasti, iako marginalno, složenom godišnjom stopom rasta (CAGR) od 0,2% sa 5,55 milijardi dolara u 2022. godini na 5,6 milijardi dolara u 2027. godini, prvenstveno podržani rastućim pretplatama na internet protokol televiziju (IPTV), prema GlobalData, vodećoj kompaniji za podatke i analitiku.

Južna Koreja: Plaćanje TV pretplate po tehnologiji - Kablovska TV, DTH/Satelit, IPTV - 2022-2027

GlobalData-ova južnokorejska pay-TV prognoza (Q1-2023) otkriva da će IPTV servis biti jedini segment pay-TV usluga koji će ostvariti rast prihoda, dok će segmenti kablovske televizije i DTH usluga i dalje biti svedoci pada prihoda tokom predviđenog perioda.

Hrushikesh Mahananda, analitičar istraživanja telekomunikacija u GlobalData-u, komentariše: “Prihodi od IPTV usluga će se povećati za CAGR od 3,3% između 2022. i 2027. godine, podstaknuti rastućim IPTV pretplatama sa sve većim usvajanjem multiplay paketa, uključujući IPTV usluge i projektovanim porastom IPTV ARPU.

KT će predvoditi ukupno tržište pay-TV usluga do 2027. godine, s obzirom na monopol u DTH segmentu i snažno uporište u IPTV segmentu. Fokus operatera na pružanje visokokvalitetnih pay-TV usluga sa pristupom širokom spektru digitalnih medijskih sadržaja dovodi do povećanja pretplate. Štaviše, operater koristi tehnologiju veštačke inteligencije i mogućnosti analitike velikih podataka kako bi poboljšao korisničko iskustvo i upravljao churn-om.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top