ITVX dostigao 2 milijarde strimova

0
itvx-dostigao-2-milijarde-strimova
ITVX dostigao 2 milijarde strimova
Neposredno pre nego što je otkucao devet meseci rada, čvorište na zahtev vodećeg britanskog komercijalnog emitera ITV, ITVX, dostiglo je dve ključne prekretnice – dostigavši dve milijarde strimova od lansiranja i osvojivši nagradu za najbolju uslugu na zahtev na dodeli nagrada u Edinburgu.

Zamenjujući ITV Hub kao online dom svih ITV sadržaja od decembra 2022. godine od sporta uživo do izuzetno popularnog rijalitija Love Island, ITVX je lansiran sa preko 10.000 sati besplatnog programiranja sa novim i ekskluzivnim programima koji će padati svake nedelje u godini. Servis je premijerno prikazan kolekcijom onoga što je ITV nazvao “vrhunskim kvalitetnim” novim dramama dostupnim samo iz streamera. ITVX je takođe prvi striming servis u Velikoj Britaniji koji gledaocima nudi fleksibilnost pristupa besplatnom sadržaju sa oglasima i pretplatom bez oglasa sa jednog mesta. Pretplatnici koji plaćaju takođe imaju pristup BritBox UK SVOD servisu.Nešto više od četiri meseca nakon lansiranja, striming čvorište je zvanično dostiglo granicu od milijardu strimova na Uskršnju nedelju 2023. godine 2022. bila je prethodna najuspešnija godina ITV-a za strimovanje sa 1,9 milijardi strimova tokom svih 12 meseci. Podaci koje je objavio ITV takođe pokazuju da je od januara do juna 2023. godine ITVX privukao više gledalaca sa mesečnim aktivnim korisnicima (MAU) koji su porasli za 29% u odnosu na prethodnu godinu, na 12,5 miliona i 19% više od kraja godine. Novi servis takođe privlači svetlosne gledaoce, svoju ciljnu publiku, a gledanje u tom specifičnom demou poraslo je za 93% tokom prvih šest meseci 2023. godine.

Utvrđeno je da gledaoci ostaju duže na ITVX-u, a sati strimovanja porasli su za 33% do 737 miliona sati i 22% povećanje vremena boravka u istom periodu. Pored toga, 86% onih gledalaca koji su došli u ITVX da gledaju ekskluzivu nastavili su da gledaju druge sadržaje na platformi u prvih šest meseci 2023. godine.

Otkako je ITVX postigao svoju prvu milijardu streamova, ITVX premijere, uključujući Six Four i Vanishing Act, donijele su milione više streamova i do sada je Love Island strimovan više od 335 miliona puta. Nedavno Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene najgledaniji je ITVX-ov sport od aprila sa 15 miliona streamova, a prošlomjesečni Tour de France strimovan je preko 5 miliona puta, što je povećanje od 34% u odnosu na prošlu godinu. Od aprila 2023. godine, najstrimovanija drama ITVX-a je zloupotreba.

ITVX je nagrađen titulom Best On Demand Service na Edinburgh TV Awards 2023, pobijedivši BBC iPlayer, Channel 4 Streaming, NOW i STV Player. Rufus Radcliffe, MD of Streaming je rekao: “Biti proglašen za najbolju uslugu na zahtjev na prestižnim Edinburgh TV nagradama manje od devet mjeseci od kada smo prvi put pokrenuli ITVX, a protiv takvih konkurenata u teškoj kategoriji u istoj kategoriji, takvo je priznanje za platformu i posvećeni tim širom ITV-a iza nje.”

Advertisement