Kanal 4 brzo ulazi u poslovanje međunarodnih kanala

0
kanal-4-brzo-ulazi-u-poslovanje-medjunarodnih-kanala
Kanal 4 brzo ulazi u poslovanje međunarodnih kanala
U potezu za koji britanska televizija kaže da je ključni trenutak za kompaniju, Channel 4 je pokrenuo svoje prve međunarodne kanale nakon sklapanja ugovora sa američkim streaming platformama Tubi, Plex i Xumo Play.

Dva kanala – 4 Adventure i 4 Emergency – bit će dostupna na streaming platformama koje čine stotine sati sadržaja Kanala 4, zajedno s drugim britanskim programima, dostupnim besplatno milionima ljudi u SAD-u.Kanal 4 vidi pokretanje FAST kanala koji predstavljaju potpuno novi poduhvat za Kanal 4 koji omogućava emiteru da izvozi britanski sadržaj i ponudi više međunarodne izloženosti i mogućnosti britanskoj Indiji.

Lansiranje kanala ima za cilj da upozna američku publiku sa popularnim emisijama koje otelotvoruju osnovne vrednosti brenda stanice, donoseći ton glasa i dela britanske kulture Kanala 4 na američko FAST tržište. Takođe je dizajniran da dodatno diverzifikuje tokove prihoda Kanala 4.

4 Adventure će sadržavati niz reality i dokumentarnih programa usredsređenih na izazove preživljavanja i izdržljivost kao što su Shipwrecked i The Island With Bear Grylls. 4 Emergency će američkim gledaocima pružiti uvid u liniju fronta britanskih zdravstvenih i sistema za reagovanje u vanrednim situacijama sa programima kao što su 24 sata u A&E, Hitni helikopterski lekari, Hitno spasavanje: vazduh, kopno i more i bolničari: Na prvoj liniji fronta u Velikoj Britaniji.

“Sa skoro 250 kanala, naša FAST ponuda našim gledaocima pruža lean-back, drop-in iskustvo, omogućavajući im da zarone duboko u svoje opsesije – od stvarnosti, preko dokumentaraca, do akcije i dalje,” rekao je Sam Harowitz, potpredsjednik za akviziciju sadržaja u Tubi. “Oduševljeni smo što sarađujemo sa Kanalom 4 kako bismo na našu platformu doveli njihov voljeni britanski program, za koji smo sigurni da će zabaviti i očarati našu publiku.”

“Uzbuđeni smo zbog partnerstva Kanala 4 jer je pokrenuo svoje prve međunarodne kanale na Plexu,” dodao je Shawn Eldridge, potpredsjednik za poslovni razvoj i sadržaj u Plexu. “Sa dodatkom dubine i širine premijum sadržaja kao što su 4 Adventure i 4 Emergency, nastavljamo da popunjavamo najraznovrsniji i najzabavniji izbor FAST kanala bilo gde.”

Channel 4 se udružio sa kompanijama Amagi, Broadcast Intelligence i Gracenote kako bi podržao tehničku isporuku svog sadržaja na FAST kanalima. Emiter je dodao da očekuje da će biti novih najava sličnih dogovora sa drugim platformama kasnije tokom 2023. godine.