Kanal 4 brzo ulazi u poslovanje međunarodnih kanala

kanal-4-brzo-ulazi-u-poslovanje-medjunarodnih-kanala
U potezu za koji britanska televizija kaže da je ključni trenutak za kompaniju, Channel 4 je pokrenuo svoje prve međunarodne kanale nakon sklapanja ugovora sa američkim streaming platformama Tubi, Plex i Xumo Play.

Dva kanala – 4 Adventure i 4 Emergency – bit će dostupna na streaming platformama koje čine stotine sati sadržaja Kanala 4, zajedno s drugim britanskim programima, dostupnim besplatno milionima ljudi u SAD-u.

Kanal 4 vidi pokretanje FAST kanala koji predstavljaju potpuno novi poduhvat za Kanal 4 koji omogućava emiteru da izvozi britanski sadržaj i ponudi više međunarodne izloženosti i mogućnosti britanskoj Indiji.

Lansiranje kanala ima za cilj da upozna američku publiku sa popularnim emisijama koje otelotvoruju osnovne vrednosti brenda stanice, donoseći ton glasa i dela britanske kulture Kanala 4 na američko FAST tržište. Takođe je dizajniran da dodatno diverzifikuje tokove prihoda Kanala 4.

4 Adventure će sadržavati niz reality i dokumentarnih programa usredsređenih na izazove preživljavanja i izdržljivost kao što su Shipwrecked i The Island With Bear Grylls. 4 Emergency će američkim gledaocima pružiti uvid u liniju fronta britanskih zdravstvenih i sistema za reagovanje u vanrednim situacijama sa programima kao što su 24 sata u A&E, Hitni helikopterski lekari, Hitno spasavanje: vazduh, kopno i more i bolničari: Na prvoj liniji fronta u Velikoj Britaniji.

“Sa skoro 250 kanala, naša FAST ponuda našim gledaocima pruža lean-back, drop-in iskustvo, omogućavajući im da zarone duboko u svoje opsesije – od stvarnosti, preko dokumentaraca, do akcije i dalje,” rekao je Sam Harowitz, potpredsjednik za akviziciju sadržaja u Tubi. “Oduševljeni smo što sarađujemo sa Kanalom 4 kako bismo na našu platformu doveli njihov voljeni britanski program, za koji smo sigurni da će zabaviti i očarati našu publiku.”

“Uzbuđeni smo zbog partnerstva Kanala 4 jer je pokrenuo svoje prve međunarodne kanale na Plexu,” dodao je Shawn Eldridge, potpredsjednik za poslovni razvoj i sadržaj u Plexu. “Sa dodatkom dubine i širine premijum sadržaja kao što su 4 Adventure i 4 Emergency, nastavljamo da popunjavamo najraznovrsniji i najzabavniji izbor FAST kanala bilo gde.”

Channel 4 se udružio sa kompanijama Amagi, Broadcast Intelligence i Gracenote kako bi podržao tehničku isporuku svog sadržaja na FAST kanalima. Emiter je dodao da očekuje da će biti novih najava sličnih dogovora sa drugim platformama kasnije tokom 2023. godine.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top