Little Dot najavljuje partnerstvo američke vikontese

0
little-dot-najavljuje-partnerstvo-americke-vikontese
Little Dot najavljuje partnerstvo američke vikontese
U potezu koji će omogućiti da prva digitalna serija debituje na FAST kanalu, Little Dot Studios razvija svoju digitalnu medijsku mrežu udružujući se sa američkom vikontezom Living History Film.

Serija prati Julie Montagu, vikontesu Hinchingbrooke, dok posjećuje prijatelje i vlasnike dvoraca, kuća i vlastelinskih kuća, otkrivajući kako su se prilagodili 21. stoljeću. Američka vikontesa će se emitovati na digitalnim medijskim kanalima Little Dot Studios-a i od novembra će biti FAST ekskluziva za Little Dot.Little Dot Studios podržava produkciju 3. sezone serije ulaganjem, uvidima i uredničkim doprinosom kako bi se poboljšao brend, povećala publika i maksimizirali tokovi prihoda kroz strategiju distribucije više platformi sa sadržajem iz 1. i 2. sezone. Pored ekskluzivnosti širom FAST-a, format će biti dostupan i na kanalima društvenih mreža Little Dot-a, uključujući Real Royalty, Chronicle, Real History, All Out History i Abode kako bi se postigao dalji doseg, otključavajući potencijal za show da putuje svijetom na više platformi.

“Upoznavanje američke vikontese sa digitalnom mrežom Little Dot Studios i obezbeđivanje ekskluzivnih FAST prava, proširuje naš postojeći katalog sa nekim sjajnim originalnim sadržajem digitalnog prvog dana,” rekla je Koni Hoson, direktorka akvizicija Media Network Little Dot Studios.

“Serija je prvenstveno namenjena našim Real Royalty kanalima preko FAST-a, YouTube-a, TikTok-a i Facebook-a, koji kažu da će zbog prirode ovog sadržaja imati više publikacija na brojnim našim istorijskim kanalima unutar mreže. Oduševljeni smo što sarađujemo sa tako talentovanim timom u Living History Films kako bismo doneli naše bogato iskustvo i uvid u ovu produkciju. Naše strateško partnerstvo znači da zajedno možemo povećati tokove prihoda i proširiti postojeću publiku i povećati franšizu.”

Američka vikontesa slavi prošlost i sadašnjost britanskih dvoraca i državnih domova. Ove kuće su ogrezle u britanskoj istoriji i bile su domaćini mnogih ključnih istorijskih trenutaka, kao i kraljeva i kraljica, naravno,” dodao je Luk Montagu, osnivač i izvršni producent Living History Films.

Pored toga, serija pruža iza kulisa pogled na izazove održavanja ovih velikih imanja danas, kao i na mnoge inovativne načine na koje se prilagođavaju 21. veku. Ne postoji bolji partner od Little Dot Studios dok razvijamo novu publiku za ove programe i imamo koristi od njihove ogromne stručnosti na različitim platformama za digitalnu distribuciju.”

Advertisement