Netflix eliminiše osnovni plan pretplate u Italiji

0

Netflix Basic plan više nije dostupan u Italiji. Gigant za streaming uklonio ga je sa svoje liste pretplate. Sada ostaju Standardni plan sa oglašavanjem, Standard plan i Premium plan.

Nakon što je uklonjen posljednjih mjeseci u drugim zemljama (na primjer u Kanadi ), Netflix je također eliminirao klasični Basic plan iz svojih pretplata u Italiji . Gigant streaminga od danas čini ove planove dostupnima: 

  • Standardno sa oglašavanjem od 5,49€ mesečno uz rezoluciju 1080p, gledanje sa dva uređaja istovremeno samo u domaćinstvu, bez preuzimanja, uz reklame i obavezno prihvatanje punog profilisanja;
  • Standardni plan od 12,99€ mesečno sa rezolucijom 1080p, gledanje sa dva uređaja istovremeno samo u domaćinstvu, sa preuzimanjem, bez reklama;
  • Premium plan od 17,99€ mesečno sa 4K HDR rezolucijom, gledanje sa 4 uređaja istovremeno samo u domaćinstvu, sa preuzimanjem, bez reklama).Međutim, sadašnji italijanski pretplatnici koji koriste stari Basic plan moći će da nastave da uživaju u prethodnim uslugama ( 720p HD rezolucija , gledanje sa dva uređaja istovremeno samo kod kuće, uz preuzimanje i bez reklama) za 7,99 € mjesečno , do dok ne otkažete pretplatu ili dok ne pređete na drugi Netflix plan.

Ako se bivši pretplatnik želi vratiti na streaming platformu koju je osnovao Reed Hastings, moći će se pretplatiti samo na tri sada dostupna plana . Novi pretplatnik će biti u obavezi da troši 12,99 € mjesečno na Standard plan kako bi izbjegao oglašavanje i kompletno profilisanje (da bi sačuvao svoju privatnost).