Netflix gradi proizvodni pogon od 900 miliona dolara

0

Guverner Phil Murphy i Netflix najavili su da će streamer razviti najmoderniji proizvodni pogon na istočnoj obali u bivšem kampusu Fort Monmouth u okrugu Monmouth, pretvarajući imanje koje je uglavnom bilo prazno više od jedne decenije u ekonomsku motor za koji se procjenjuje da će stvoriti više od 1.500 stalnih radnih mjesta u proizvodnji i više od 3.500 radnih mjesta vezanih za građevinarstvo u New Jerseyu, SAD.

Netflix planira uložiti 848 miliona dolara u kapitalna ulaganja za razvoj parcele od više od 292 hektara, pored Route 35 u Eatontownu i Oceanportu, u 12 vrhunskih zvučnih pozornica ukupne površine od skoro 500.000 četvornih stopa, s ostatkom imovine predviđene za preuređenje sa pratećim filmskim namjenama i nekoliko društvenih sadržaja.Murphy je rekao: „Ova transformativna investicija poslužit će kao kamen temeljac u našim naporima da stvorimo uspješnu industriju od cijelog platna. Kao rezultat potrošnje od gotovo milijardu dolara u filmskoj produkciji, New Jersey će dodatno učvrstiti svoj status novog nacionalnog lidera u televizijskoj i filmskoj industriji. Osim toga, značajna direktna ulaganja Netflixa će stimulirati otvaranje novih radnih mjesta i pokrenuti potpuno novi ekosistem stanovanja, hotela i pratećih poslova i usluga, donoseći sa sobom nebrojene dodatne poslove i jačajući regionalnu ekonomiju.”

Prva dama Tammy Murphy dodala je: „Od početka ove administracije, naš je glavni prioritet izgradnja filmske i televizijske industrije New Jerseya. Toliko je uzbudljivo da je naša država upravo dodala još jednu snagu u svoje redove dodavanjem Netflixovog proizvodnog pogona u Fort Monmouthu . Ova najava dolazi sa obećanjem mogućnosti za stanovnike, vlasnike preduzeća, radnike i mnoge druge širom naše države. Ne samo da će ovaj objekat stvoriti hiljade novih radnih mjesta, već će također donijeti povećanu ekonomsku aktivnost našim lokalnim i malim preduzećima, ostavljajući na kraju trajni, pozitivan utjecaj na ekonomiju naše velike države daleko izvan ove administracije.” 

Ted Sarandos, ko-izvršni direktor Netflixa i glavni direktor za sadržaj, izjavio je: „Oduševljeni smo što nastavljamo i širimo naše značajno ulaganje u New Jersey i Sjevernu Ameriku. Vjerujemo da Netflix studio može podstaći lokalnu i državnu ekonomiju sa hiljadama novih radnih mjesta i milijardama u ekonomskoj proizvodnji, istovremeno pokrenuvši živahan produkcijski ekosistem u New Jerseyu . Radujemo se saradnji s guvernerom Murphyjem, njegovom administracijom i lokalnim čelnicima na finalizaciji ovog dogovora u narednim mjesecima. Zahvaljujemo odboru FMERA i njihovom osoblju što su odabrali Netflix kao pobjedničku ponudu i što su podržali našu misiju stvaranja najmodernijeg proizvodnog pogona u Fort Monmouth.” 

Netflixovi planovi za održivi, ​​integrirani kampus filmskog studija bit će završeni u dvije faze tokom nekoliko godina. Prva faza projekta uključivat će izgradnju 12 zvučnih bina koje će se kretati u rasponu od 15.000 kvadratnih stopa do 40.000 kvadratnih stopa svaka sa minimalnom ukupnom izgrađenošću od 180.000 kvadratnih stopa i maksimalnom izgradnjom od 480.000 kvadratnih stopa. Dodatna i pomoćna poboljšanja mogu uključivati ​​kancelarijski prostor, zgrade za produkcijske usluge, prostor za mlin i studijske prostore, između ostalih upotreba uobičajenih za filmsku industriju, s potencijalom za komponente okrenute potrošačima, kao što su maloprodajna i potrošačka iskustva.

Izvršni direktor NJEDA Tim Sullivan je prokomentarisao: „Odluka Netflixa da napravi veliku investiciju u New Jerseyju je kristalno jasan dokaz da je posvećenost guvenora Murphyja izgradnji uspješne filmske i televizijske industrije u New Jerseyju uspješna. New Jersey je rodno mjesto filma, a pod vodstvom guvernera Murphyja naša država nastavlja biti mjesto gdje produkcijske kompanije napreduju . Ovaj projekat označava izvanredno sljedeće poglavlje u ponovnom razvoju Fort Monmouth nakon razornog zatvaranja baze 2011. godine.”

Senator Vin Gopal je napomenuo:  “Plan Netflixa za razvoj proizvodnog pogona u kampusu tvrđave u okrugu Monmouth, stvarajući i stalne proizvodne poslove kao i građevinske poslove, bit će dobrodošla blagodat za našu ekonomiju.”