Netflix proširuje suzbijanje dijeljenja lozinki na Evropu

Netflix proširuje teritorije na kojima namjerava suzbiti praksu dijeljenja lozinki.

U postu na blogu, Chengyi Long, direktor za inovacije proizvoda, objasnio je da preko 100 miliona domaćinstava trenutno dijeli račune „što utiče na našu sposobnost da investiramo u sjajne nove TV i filmove“.

Prošle godine streamer je počeo da isprobava niz pristupa u Latinskoj Americi. Sada se prenose u Portugal i Španiju, zajedno sa Kanadom i Novim Zelandom.

Metodologija je postavljena prošle sedmice kada je Netflix nenamjerno objavio detalje na svojim stranicama pomoći, čak iu zemljama u kojima tek treba da počne sa čišćenjem.

Pretplatnici će se poticati da postave primarnu lokaciju na kojoj će se uglavnom koristiti njihov Netflix račun. Oni će također moći upravljati svojim pristupom računu i uređajima – funkcija koja je iznenađujuće izostala do nedavno. Također je moguće prenijeti profil – i dodati dodatne „podnaloge članova“ za osobe koje ne borave na primarnoj lokaciji.

Svaki će imati svoj profil, personalizirane preporuke, login i lozinku — za dodatnih 7,99 CAD po osobi mjesečno u Kanadi, 7,99 NZD na Novom Zelandu, 3,99 eura u Portugalu i 5,99 eura u Španiji.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top