skip to Main Content
Netflix ukida drugu sezonu još jedne serije

Već neko vrijeme Netflix ne bilježi popularnost kakvu je imao prije. Kompanija je na proljeće ove godine izvijestila da je izgubila značajan broj korisnika. To je svakako jedan od razloga zbog kojih je američka kompanija morala mijenjati neke stvari i povlačiti nepopularne poteze. Sada stiže informacija da je Netflix otkazao drugu sezonu još jedne serije, iako je prvobitna bila planirana.

Iako je Netflix izgubio nekoliko miliona korisnika, ova platforma i dalje je sa 222 miliona korisnika širom svijeta najpopularnija video-on-demand platforma. Međutim, kompanija u posljednje vrijeme radi na tome da smanji troškove, pa je ukidanje nekih serija jedan od poteza koji će pomoći po tom pitanju.

Nedavno je otkriveno da je popularna serija First Kill otkazana, odnosno njena druga sezona, a ista sudbina sada je zadesila i seriju Resident Evil.

Resident Evil je serija koja je debitovala prije nešto više od mjesec dana. Serija je dospjela na Netflixovu Top 10 listu najgledanijih serija sedmice i tu se našla još dodatne dvije sedmice. Međutim, nakon toga je u velikoj mjeri opalo interesovanje za ovu seriju. Stvari su dodatno pogoršane za ovu seriju zbog debija četvrte sezone veoma popularne Stranger Things serije, koji se desio u bliskom vremenskom razdoblju debija Resident Evila.

Pored serijske adaptacije, Netflix ima i animiranu seriju od četiri dijela Resident Evil: Infinite Darkness, koju je objavio prošle godine.

Netflixov fokus trenutno je na uvođenju novog, najjeftinijeg nivoa pretplate, koji će uključivati oglase. Jučer smo saznali i moguću cijenu ovog nivoa. Naime, kako se prenosi u izvještaju, navodno bi novi, najjeftiniji nivo pretplate mogao koštati između 7 i 9 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama.

96

Vezani članci

Uklanjanje smetnji u UHF pojasu za neometan rad digitalne televizije i buduće mreže pete generacije (5G) – odnosi s Italijom i BiH

IPTV raste u Hrvatskoj

Broj IPTV pretplatnika u Hrvatskoj ubrzano se približava pola milijuna. Prema posljednjim podacima koje je objavio regulator HAKOM, na kraju...

Back To Top
Search