Nova platforma za striming CANAL+ pokrenuta je u Češkoj i Slovačkoj

0

Međunarodna medijska kompanija CANAL+ ulazi na češko i slovačko tržište s novim streaming servisom.

Nakon uspješnog pokretanja sportskog programa CANAL+ Sport s prenosima engleske Premijer lige i novog programa CANAL+ Action sa filmskom i serijskom produkcijom, CANAL+ proširuje svoje aktivnosti platformom za striming koja nudi opsežnu VOD biblioteku i sedam linearnih kanala.U maju će u ekskluzivnoj premijeri predstaviti vestern seriju Django. U Češkoj, CANAL+ će se također fokusirati na kvalitetnu serijsku proizvodnju vlastite proizvodnje ili koprodukcijskih projekata.

CANAL+ u Češkoj i Slovačkoj

CANAL+ je pokrenuo novi streaming servis sa VOD bibliotekom i linearnim TV programima u Češkoj i Slovačkoj.

„U skladu sa strategijom CANAL+ grupe na drugim tržištima, želimo da se značajno profilišemo i kao dobavljač sopstvenih sadržaja, posebno sportskih prenosa, filmova i serija. Pokretanje streaming servisa je ključno za nas u tom pogledu. Istovremeno, ovo je važan korak sa stanovišta brenda kao takvog, budući da je sadržaj CANAL+ sada dostupan onima koji su zainteresovani za aplikaciju CANAL+, bez obzira na to kojeg TV provajdera koriste“, kaže Ladislav Řeháček, potpredsjednik. CANAL+ Luxembourg za Češku Republiku i Slovačku.

CANAL+ streaming servis

VOD biblioteka nudi širok izbor filmova i serija iz američke, evropske i lokalne produkcije, kao i časopisa Premier lige. Ovaj opsežni katalog podijeljen je po žanrovima, a odabrani naslovi organizirani su u tematske serije tako da gledalac može lako pratiti, na primjer, serije akcionih klasika, priče sa snažnom ženskom tematikom ili filmove nagrađene Oscarom, uključujući ovogodišnjeg dobitnika Akademije. Nagrade, sci-fi komedije Sve, svuda, iznenada.

Među ponuđenim naslovima snažno je zastupljena evropska i vlastita produkcija STUDIOCANAL-a, koji je dio CANAL+ grupe. Platforma je obogaćena emisijama drugih distributerskih kuća Bontonfilm, ALL3MEDIA, Freemantle Media, SPI International, Paramount, Media Squad i drugih. Katalog videoteke CANAL+ sada predstavlja atraktivnu serijsku produkciju 2022. godine, poput britanske serije Responder iz podzemlja Liverpoola s Martinom Freemanom u glavnoj ulozi, očekivane serije Django ili nove serije vrlo gledane serije Kruk iz vlastita proizvodnja programa CANAL+ Poljska.

Osim bogate videoteke, CANAL+ servis nudi i sedam linearnih TV programa: CANAL+ Sport, CANAL+ Action i pet programa iz grupe SPI International.

Ekskluzivna premijera Django serije

U četvrtak, 11. maja, na programu CANAL+ Action održat će se češka i slovačka premijera serije Django (2022) s glavnim belgijskim glumcem Matthiasom Schoenaertsom, ali će u aplikaciji biti dostupna od 4. maja. Ambiciozna serija od deset dijelova je inspirisana istoimenim italijanskim vesternom reditelja Sergija Korbucija iz 1966. godine, koji je proslavio Franka Nera i koji je takođe bio model za Django Unchained Quentina Tarantina. Poznati reditelji Django serijala Francesca Comencini (Gomora), David Evans (Downtown Manor) i Enrico Maria Artale (Romulus) odabrali su moderan psihološki koncept vestern žanra. Evropski glumci Matthias Schoenaerts (The Danish Girl, The Marrow, Kursk), Noomi Rapace (Sherlock Holmes: A Game of Shadows, The Millennium Trilogy), Nicholas Pinnock (Kapetan Amerika: The First Avenger) i Lisa Vicari (Dark) će glumiti u glavne uloge. Zanimljiva priča odvija se između 1860. i 1870. godine u Novom Babilonu na Divljem zapadu. Grad su osnovali Sára i John kao oazu za ljude svih rasa i vjeroispovijesti, kao i za izopćenike. Usamljeni revolveraš Django traga za svojom kćerkom Sárom, koja je pobjegla od ubistva svoje porodice prije osam godina. Kada je pronađe u Novom Babilonu neposredno pre njenog venčanja sa Džonom, potpuno je šokiran. Sara želi da njen otac napusti grad. Međutim, Django je odlučan da ne izgubi ćerku drugi put. Seriju su producirali SKY i CANAL+, a snimana je uglavnom u Rumuniji. potpuno je u šoku. Sara želi da njen otac napusti grad. Međutim, Django je odlučan da ne izgubi ćerku drugi put. Seriju su producirali SKY i CANAL+, a snimana je uglavnom u Rumuniji. potpuno je u šoku. Sara želi da njen otac napusti grad. Međutim, Django je odlučan da ne izgubi ćerku drugi put. Seriju su producirali SKY i CANAL+, a snimana je uglavnom u Rumuniji.

Vlastita proizvodnja CANAL+ stanice

CANAL+ je evropski lider u proizvodnji dugometražnih filmova i TV serija. U Češkoj i Slovačkoj će se fokusirati na kvalitetnu serijsku proizvodnju u vlastitoj proizvodnji ili na koprodukcijskim projektima. CANAL+ je već uspješno pokrenuo koprodukcijsku seriju Planeta Single: Osam priča o online upoznavanju. Svaka epizoda filmskog serijala obrađivala je temu ljubavi u modernom svijetu kroz oči drugog reditelja. Snimanje je održano u Poljskoj, Austriji, Holandiji i Češkoj. Prva epizoda Slušaj, ljubavi nastala je u Pragu, gdje je glavnu ulogu igrao Zdeněk Piškula.

Prvi nadolazeći projekat vlastite produkcije CANAL+ je šesterodijelna miniserija Kći nacije zasnovana na pravoj sudbini Zdenke Havlíčkove, kćeri Karla Havlíčeka Borovskog. Serija je nastala u produkcijskoj kući Barlett Matěja Chlupačeka i Maje Hamplová. Dramaturg i voditelj Miro Šifra i scenarist Lucía Vaňková razvili su priču kao modernu romantičnu komediju 19. stoljeća. Kreatori su postavili Antoniju Formanovu za glavnu ulogu.

Velika nam je čast što smo u našoj produkcijskoj kući kreirali prvi lokalni projekat za CANAL+. Želimo da publici predstavimo važnu istorijsku temu iz vremena nacionalnog preporoda u modernom ruhu, koja ima i veliki međunarodni potencijal kroz lik drske i zabavne junakinje koja se suprotstavlja sudbini. Vjerujemo da će se s njenom životnom pričom poistovjetiti ne samo gledaoci povijesno dotjeranih projekata, već i oni mlađi, kojima će Kći nacije ponuditi malo drugačiji, zabavniji pogled na istoriju u srcu Evrope“, rekao je reditelj i producent Matěj Chlupáček o saradnji .

CANAL+ otključava svijet priča

U maju predstavljamo svjetski poznati brend CANAL+ na češko i slovačko tržište, uz kampanju pod motom, CANAL+ otključava novi svijet priča“, dodaje Řeháček. Srce kampanje je reklamni spot The Keymaker hvaljenog britanskog režisera reklame i filma Henrija Hobsona i američkog snimatelja Jarina Blaschkea, autora vizuelno originalnih filmskih radova (Severan 2022, Maják 2019). Centralni motiv spota, čija se priča fokusira na otključavanje svih priča i sadržaja koje CANAL+ nudi, je ključ. Tokom snimanja korišćeno je 7000 originalnih ključeva. Reklama je snimljena na klasičnim filmskim materijalima kako bi dobila autentičan kinematografski izgled. Vizuelno originalna kampanja biće pokrenuta 2. maja u Češkoj i Slovačkoj. Za sve zemlje u kojima CANAL+ Luxembourg posluje, ovu reklamnu kampanju je razvio Havas Düsseldorf.

parabola.cz