Novi Netflix paket sa reklamama od 5,99€ mjesečno

Netflix je lansirao svoj novi paket koji će sadržavati reklame rekavši da će imati “paket za svakog korisnika”.

Basic paket sa reklamama će biti pušten 3. novembra u 16:00 GMT. U prosjeku će se vidjeti četiri do pet minuta po satu u pre-roll i mid pauzi.Biće dostupan u prvih 12 zemalja: Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Japanu, Koreji, Meksiku, Španiji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama.

Novi paket se pridružuje postojećim Basic, Standard i Premium planovima. Naknada od 4,99 funti predstavlja popust od 2 funte na osnovni nivo. U Sjedinjenim Državama cijena je 6,99 dolara, au Francuskoj 5,99 eura.

Prilikom lansiranja, određeni broj TV i filmskih naslova će biti odsutan iz reklamnog sloja zbog ograničenja licenciranja, na kojima streamer kaže da “radi”.

„Prelazak sa linearnog odvija se sve većom brzinom, sa strimingom koji sada nadmašuje emitovanje i kablovsku televiziju u SAD“, rekao je Greg Peters, glavni operativni direktor Netflixa i direktor proizvoda. “Iako je još vrlo rano, zadovoljni smo interesovanjem i potrošača i oglašivačke zajednice i ne možemo biti uzbuđeniji o tome što nas očekuje. Kako učimo i poboljšavamo iskustvo, očekujemo da ćemo s vremenom lansirati u više zemalja.”

Netflix je radio s Microsoftom kako bi osigurao da oglašivači dosegnu pravu publiku i da potrošači vide oglase kao relevantne. Ciljanje će biti dostupno po zemlji i žanru, a oglašivači će također moći spriječiti da se njihovi oglasi pojavljuju na sadržaju koji bi mogao biti u suprotnosti s njihovim brendom, kao što su seks, golotinja ili eksplicitno nasilje.

Nakon što su prvobitno pokrenute bez reklama, vodeći servisi za striming sada gledaju na nivoe podržane oglasima s verzijama Disney+, HBO Max i Paramount+ koje su sve u izradi.

Prijedlozi su prvi put razmatrani nakon problematičnog prvog tromjesečja kada je Netflix izgubio 200.000 pretplatnika, prvi put kada je ušao u negativnu teritoriju.

U drugoj promjeni, kvalitet videa do 720p/HD će biti dostupan i na Basic i Basic sa oglasima. Ranije je samo standardna definicija bila dostupna Basic korisnicima.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles