Orange Spain i DAZN koriste mABR za sportove sa više ekrana

0
orange-spain-i-dazn-koriste-mabr-za-sportove-sa-vise-ekrana
Orange Spain i DAZN koriste mABR za sportove sa više ekrana

Broadpeakova multicast ABR tehnologija koristi se za više uređaja za gledanje, uključujući pametne televizore, u onome što se smatra prvim za Evropu. Tehnologija je dizajnirana za strimovanje sa niskim kašnjenjem uz uštedu propusnog opsega u odnosu na unicasting.
Broadpeakovu multicast ABR tehnologiju koristi Orange u Španiji u ko-implementaciji sa sportskim emiterom DAZN koji pokriva više uređaja za gledanje, uključujući pametne televizore, u onome što se smatra prvim za Evropu. Tehnologija je dizajnirana za strimovanje sadržaja uživo sa veoma niskim kašnjenjem, istovremeno dajući mrežnim operaterima značajan dobitak propusnog opsega u poređenju sa unicastingom. Orange primećuje mogućnost da poveća svoje upravljanje mrežom kako bi se izborio sa najpopularnijim sadržajem.

Orange tvrdi da je to prvi španski provajder usluga koji koristi mABR za striming (i jedini operater u Evropi koji ga koristi na različitim krajnjim uređajima). Karlos Ruf, direktor za tehnologiju i razvoj u Orange TV-u: “mABR tehnologija nam je omogućila da smanjimo ulaganja u rast CDN-a, kao i da garantujemo odličan kvalitet usluge tokom ključnih događaja.”Orange je ove godine počeo da koristi multicast ABR tehnologiju u svojoj mreži za isporuku premijum DAZN sadržaja u Španiji, uključujući La Ligu, Formulu 1 i MotoGP, na najpopularnijim uređajima koji nose DAZN aplikaciju. Orange i DAZN rade na proširenju upotrebe mABR-a na više uređaja i događaja uživo.

“Uvereni smo da će nam primena ove tehnologije u našim kućnim gateway-ima omogućiti da proširimo njene prednosti na veći broj kupaca i usluga u budućnosti,” kaže Ruf.

Robin Oakley, potpredsednik za distributivno inženjerstvo u DAZN-u, komentariše: “Veoma smo ponosni što smo integrisali mABR tehnologiju u većinu uređaja na kojima je naša aplikacija dostupna, uključujući neke od najpopularnijih pametnih televizora i Android uređaja. Radimo na tome da osiguramo da više korisnika DAZN-a može imati koristi od ove tehnologije putem mreže kompanije Orange i da može da uživa u našem sadržaju na optimalan način.”

Broadpeak već dve godine sarađuje sa DAZN-om, zahvaljujući partnerstvu u Italiji.

Fotografija iz Oranž Španije.