Ove serije i filmovi stižu na Netfliks u februaru

Februar je najkraći mjesec u godini, ali je Netfliks uspio da “upakuje” nekoliko interesantnih premijera, među kojima je i dugoočekivana igrana verzija popularne animirane serije “Avatar: The Last Airbender”.
 
Ljubitelje trilera i drame očekuje nekoliko interesantnih naslova, među kojima je i nova južnokorejska serija “A Killer Paradox”, a povodom Dana zaljubljenih koji se tradicionalno obeležava 14. februara, stiže i romantična mini serija “One Day”.
 
 
“One Day” (8. februar)
 
Oni koji su u potrazi za daškom romanse, pronaći će je u britanskoj mini seriji “One Day”, zasnovanoj na istoimenom romanu Dejvida Nikolsa.
 
Priča prati dvoje studenata koji se razilaze nakon završetka studija, ali se nakon toga po jednom sreću svake godine.
 
Ema (Ambika Mod) i Dekster (Leo Vudal) razvijaju duboko prijateljstvo, a u svakoj epizodi vidimo ih jednu godinu starije, dok ih bolna i radosna životna iskustva malo po malo zbližavaju.
 
Kritičari upoređuju atmosferu u ovoj seriji sa filmom “Kad je Hari sreo Sali”, ali je riječ o sasvim svježem narativu.
 
 
“A Killer Paradox” (9. februar)
 
Nova južnokorejska krimi drama zasnovana je na istoimenom vebtunu (digitalnom stripu) i govori o čoveku koji slučajno ubija serijskog ubicu, ali koji zbog toga postaje meta nepokolebljivog detektiva.
 
Kako se priča odmotava, on počinje da “lovi” i ubija okorele kriminalce, dok se i sam krije od istražitelja koji mu je za petama.
 
U glavnim ulogama su Čo Vushik, koji se proslavio filmovima “Voz za Busan” i “Parazit”, kao i mladi Li Tang.
 
 
“Einstein and the Bomb” (19. februar)
 
Novi dokumentarni film o Ajnštajnu kombinuje arhivske snimke sa dramatizacijom, kako bi istražio ključne trenutke u životu genija.
 
Film se, između ostalog, bavi i njegovom vezom sa Hitlerom, Njemačkom i razvojem atomske bombe, a režija je povjerena Entoniju Filipsonu.
 
 
 
“Avatar: The Last Airbender” (22. februar)
 
Animirana “Nickelodeon” serija, koja je s velikim uspjehom emitovana između 2005. i 2008. konačno dobija igranu verziju.
 
Priča je smještena u ratom razoren izmišljeni svet, inspirisan kulturom Dalekog istoka i domorodačkog stanovništva Amerike, gdje ljudi imaju sposobnost da upravljaju elementima prirode – vatrom, vodom, zemljom i vazduhom.
 
Serija prati dečaka Anga, poslednjeg preživelog “vladara vetrova”, koji ima sposobnost da upravlja svim elementima i služi kao most između svetova.
 
Sa svojim prijateljima on pokušava da ovlada svojim moćima i vrati mir i ravnotežu u razrušenu planetu.
 
Nakon neuspjele filmske ekranizacije, mnogi ljubitelji ove franšite polažu velike nade u Netfliksovu verziju, a mnogi su pohvalili glumačku podjelu u kojoj su mlade nade poput Gordona Kormijera, Dalasa Lija, Kjaventije, Jana Oslija i drugih.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top