Paradise City postaje glavna viaplay drama

0
paradise-city-postaje-glavna-viaplay-drama
Viaplay Group će adaptirati najprodavaniji roman Jensa Lapidusa Paradis City u glavnu scenarističku seriju koju predvodi ono što kaže da su neki od najuzbudljivijih filmskih talenata nordijskog regiona.

Knjiga je prodata u više od 5 miliona knjiga prevedenih na preko 30 jezika, uključujući i međunarodno uspešnu trilogiju Snabba Cash.Opisan kao napeta drama smeštena u Švedsku u ne tako dalekoj budućnosti, serija od šest delova govori o najsiromašnijim područjima Švedske koja su okružena zidovima i podležu posebnim zakonima koji tvrde da štite ostatak društva. Kada ministarka unutrašnjih poslova održi govor u najvećem području, poznatom kao Paradis City, kidnapuju je maskirani muškarci. Agentica Službe sigurnosti Fredrika obraća se Emiru bivšem borcu MMA koji se suočava sa doživotnom kaznom zatvora, uz ultimatum – otići na tajni zadatak u Paradis City i pronaći ministra unutrašnjih poslova ako Emir želi ponovo vidjeti svoju kćer.

Björn Paqualin je glavni scenarist serije, sa Michaelom Hamilton i Oliverom Dixonom kao scenaristima epizoda. Seriju produciraju Nicklas Wikström Nicastro i Caroline Landerberg za nezavisnu produkcijsku kuću Strive Stories sa sjedištem u Stockholmu, u koprodukciji s Viaplayom i u partnerstvu s Paprika Studiosom. Oskar Arulf je izvršni producent Viaplay grupe. Lapidus se pridružuje kao izvršni producent, a režirao ga je Fenar Ahmad.

Glavne uloge tumače Alexander Abdallah i Julia Ragnarsson sa Félice Jankell i Lancelot Ncube u glavnim ulogama. Dodatni talenti će biti objavljeni u dogledno vrijeme. Snimanje se odvija ovog ljeta u Stockholmu i Vilniusu.

“Nastavljamo da se izdvajamo kroz visok kvalitet i široku privlačnost našeg pripovedanja,” rekla je Filipa Volestam, glavna komercijalna direktorka Viaplay Group Nordics komentarišući novu seriju. “Viaplayova ploča uključuje mnoge od najvećih IP adresa u nordijskoj regiji, kao što su Ronja, pljačkaševa kćerka, biografski film o Börju Salmingu i sada Paradis City.”

Uzbudljive radnje i složeni likovi Jensa Lapidusa učinili su ga međunarodnim bestselerom, a očekujemo široku publiku na svim našim tržištima za ovu pravovremenu adaptaciju. Sa vrhunskim timom sa obe strane kamere, Paradis City će biti nezaobilazna drama o društvu koje niko od nas ne želi da vidi.

Lapidus je dodao: “Moj roman Paradis City je pokušaj da se kaže nešto o našem vremenu. Tako sam sretna što postaje serija na Viaplayu, a bilo mi je zadovoljstvo pratiti razvojni proces i sve pripreme. Uvjeren sam da će Paradis City biti jedna od najsjajnijih švedskih serija u posljednjih nekoliko godina. Alexander Abdallah i Julia Ragnarsson su savršeni za glavne uloge.