skip to Main Content
Podignuta optužnica protiv Netflixa zbog provokativnih scena maloljetnica u filmu “Cuties”
Nakon brojnih kritika koje su uslijedile u augustu, podignuta je optužnica protiv Netflixa u SAD-u zbog prikazivanja maloljetnica u provokativnom izdanju u kontroverznom filmu “Cuties”.
Ranije je pokrenuta peticija kojom su ljudi pozvani da bojkotuju Netflix zbog ovog filma.

Sud u Teksasu je podigao optužnicu zbog promocije nepristojnog vizuelnog materijala u kojem se prikazuju djeca.

Glavni lik ovog filma je 11-godišnja djevojčica Amy. Ona je senegalskog porijekla i islamske vjeroispovijesti. Ona otkriva dječiju plesnu grupu kojoj se pridružuje, što izaziva osudu i zabranu njene tradicionalne porodice. Teksaški senator Ted Cruz, koji vodi kampanju protiv filma, poslao je pismo državnom advokatu Williamu Barru, optužujući “Cuties” za seksualizaciju mladih djevojaka kroz plesne scene koje simuliraju seksualne aktivnosti.

Netflix se tereti zbog seksualnih konotacija u filmu, a materijal nema nikakvu ozbiljnu književnu, umjetničku, političku ili naučnu vrijednost. Ipak, Netflix ohrabruje ljude da pogledaju film bez predrasuda.

https://youtu.be/M0O7lLe4SmA
“‘Cuties’ je društveni komentar protiv seksualizacije male djece. Ova optužba je bez osnova i mi stojimo uz film. Ovo je nagrađivani film i snažna priča o pritisku s kojim se mlade djevojke suočavaju na društvenim mrežama”, rekao je glasnogovornik Netflixa, piše New York Post.

O svemu se oglasila i rediteljica Maimouna Doucoure.

“Ovo je film s aktivističkom porukom, ogledalo današnjeg društva koje je ponekad teško pogledati”, kazala je Doucoure.

klix.ba
34

Vezani članci

Back To Top
Search