Povrat novca za kupce DAZN Italija nakon najnovijih prekida

DAZN Italija obećao je vlastima u zemlji da će izdati djelimične povrate novca pretplatnicima nakon posljednje serije prekida u svojoj usluzi.

Strimer je stekao reputaciju među navijačima Serije A zbog čestih prekida u servisu. Šefovi kompanije sa sjedištem u Londonu, koja ima ekskluzivna prava na većinu talijanskog vrhunskog fudbala, obavezali su se da će vratiti četvrtinu cijene mjesečne pretplate.

Pozvali su ih na sastanak ministara italijanske vlade i rukovodstva Serije A nakon najnovijeg zamračenja tokom utakmice Serije A prošle srijede između Intera iz Milana i Napolija.

“Potvrđeno je da je kompanija spremna uložiti u poboljšanje usluge, postaviti tehničku operativnu strukturu u Italiju i direktno nadoknaditi troškove svim korisnicima koji su doživjeli prekid usluge”, rekao je ministar industrije Adolfo Urso na Twitteru.

Italijanski servis DAZN-a muči se s tehničkim problemima otkako je stekao prava na Seriju A 2021. godine.

DAZN, kojeg podržava milijarder Sir Len Blavatnik, plaća 840 miliona eura po sezoni u naredne tri godine za emitovanje Serije A u Italiji, kao vodeći emiter za takmičenje.

Pooštrio je broj uređaja pod standardnom mjesečnom pretplatom od 29,99 eura, ograničavajući se na dva uređaja dodijeljena istoj IP adresi.

Najviša pretplata od 39,99 eura omogućava da dva od ukupno šest uređaja budu povezana na jedan događaj u bilo kojem trenutku.

 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top