QVC+, HSN+ otvoren za kupovinu na VIZIO

0
qvc+,-hsn+-otvoren-za-kupovinu-na-vizio
U daljoj ekspanziji lidera u video trgovini u svijet streaminga, QVC i HSN usluge Qurate Retail Group pokrenule su svoje besplatne, interaktivne usluge kupovine zasnovane na aplikacijama za streaming na VIZIO pametnim televizorima.

Lansiranje odražava stratešku inicijativu Kurate Retail Group da proširi domet svojih originalnih vCommerce iskustava na novim medijima i digitalnim platformama. Iskustvo strimovanja QVC+ i HSN+ dostupno je za više od 100 miliona domova povezanih na internet širom SAD-a.QVC+ i HSN+ kombinovano iskustvo strimovanja ponudiće korisnicima VIZIO TV-a QVC i HSN-ovo iskustvo u video trgovini, sa live, on-demand i streaming-only sadržajem zajedno u jednoj aplikaciji. Kompanije kažu da je aplikacija trenutno prvi i jedini live stream proizvod te vrste na VIZIO-u koji omogućava kupcima da završe kupovine unutar aplikacije, istovremeno kombinujući više kanala sadržaja uživo sa videom na zahtev.

Iskustva streaminga koja nude QVC+ i HSN+ kombiniraju pet linearnih kanala za emitiranje destinacija za kupovinu – QVC, QVC2, QVC3, HSN i HSN2 – nudeći preko 50 sati dnevno live vCommerce sadržaja – sa tri linearna kanala samo za digitalno (In the Kitchen, Fashion Finds i Outdoor Escape) i približno 200+ originalnih epizoda.

Potonji uključuje programe kao što su In the Spirit s Lindsay i Curtis, s Michelinovim glavnim kuharom Curtisom Stoneom i njegovom suprugom, glumicom Lindsay Price-Stone; Škola dizajna sa Ballard dizajnom, sa stručnjacima za dizajn enterijera; i Kuhinja moje najbolje prijateljice sa Gaby Dalkin, u kojoj glumi kuhar i influenser.

“QVC+ i HSN+ donose naše najsveobuhvatnije iskustvo kupovine uživo korisnicima VIZIO Smart TV-a,” rekao je David Apostolico, SVP, strategija platforme, razvoj i distribucija, vCommerce poduhvati u Qurate Retail Group. “Već imamo mnogo fanova koji uživaju u QVC-u i HSN-u na VIZIO WatchFree+. Sada korisnici VIZIO-a mogu da pristupe našem sadržaju uživo, na zahtev i strimovanje samo na jednom mestu, što olakšava otkrivanje i kupovinu proizvoda koje vole.

Da bi se korisnicima VIZIO-a pomoglo da lakše pristupe aplikaciji za strimovanje QVC+ i HSN+, aplikacija će imati postavljen položaj na početnoj stranici prva tri meseca nakon lansiranja. “Verujemo da je kupovina sastavni deo našeg svakodnevnog života i posvećeni smo donošenju pogodnosti i inovacija u VIZIO Smart televizore,” dodao je Kris Tankvari, viši direktor poslovnog razvoja u kompaniji VIZIO. Uz dodatak aplikacije QVC+ i HSN+, korisnici VIZIO-a će imati besprijekoran pristup svijetu kustoskih proizvoda i iskustava kupovine kako u živim tako i u formatima na zahtjev.