REGIONALNI SASTANAK O OTT USLUGAMA U SARAJEVU

U organizaciji Regulatorne agencije za komunikacije (Agencija), jučer je započeo dvodnevni regionalni sastanak o OTT uslugama. Na sastanku učestvuju predstavnici regulatornih tijela iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Cilj sastanka je da se, kroz plenarnu diskusiju i bilateralne dogovore, razmijene iskustva i prakse, te zajednički definiše dalja saradnja u ovoj oblasti, što će doprinijeti bržem razvoju regulatornog i tehničkog okvira, za usluge elektronskih komunikacija, kao i audio-vizuelne medijske usluge.

Na početku sastanka, prisutnima se obratio generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije, Draško Milinović, i tom prilikom istakao sledeće: „Nadamo se da ćemo kroz zajedničku diskusiju i bilateralne dogovore, definisati zajedničku mapu puta i saradnju u ovoj oblasti, što bi svakako doprinijelo bržem razvoju regulatornog i tehničkog okvira za komunikacione usluge koje još uvijek nisu regulisane, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, a očigledno je da je u skorijoj budućnosti potrebno dati adekvatan odgovor na ovo pitanje“.

Na jučerašnjem sastanku održane su tri sesije: Definicije i iskustva u regionu regulatora za AVM usluge, Definicije i iskustva u regionu regulatora za elektronske komunikacije i

OTT usluge – Regulacija, da ili ne?, nakon čega je otvorena diskusija o ovom pitanju.

Po okončanju dvodnevnog sastanka biće definisani zaključci i preporuke.

rak.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top