Roku poboljšava sportski kustos i otkrivanje kao dio UX nadogradnje

0
roku-poboljsava-sportski-kustos-i-otkrivanje-kao-dio-ux-nadogradnje
Roku poboljšava sportski kustos i otkrivanje kao dio UX nadogradnje


Roku je predstavio gomilu novih funkcija za poboljšanje otkrivanja sadržaja i personalizacije na platformi, uključujući mogućnost praćenja sportova uživo i predstojećih sportova koji uključuju vaše omiljene timove u jednom uređenom nizu. Dodani su i sportski klipovi.
Nove funkcije došle su u SAD u roku od nekoliko meseci i uključuju više personalizacije programskog vodiča, bolju kategorizaciju sadržaja, naprednije kontrole muzičkih plejlista i bolju integraciju usluga pametne kuće u televizijski UX.

Nove karakteristike uključuju:  • Mogućnost lakšeg praćenja omiljenih sportskih timova. Za personaliziranu sportsku značajku, korisnici dodaju tim u red ‘My Favorites’ unutar sportskog iskustva klikom na gumb ‘Favorite’ na stranici igre – a zatim ‘uključite’ kada dođe vrijeme za igru.
  • Naglasak je na sportskom iskustvu. Korisnici će moći da gledaju klipove sa nedavnih sportskih događaja koje su ili propustili ili žele da ponovo prožive.
  • Mogućnost personalizacije redoslijeda kanala u TV vodiču uživo i uklanjanja brojeva kanala – nešto što je postalo važnije sada platforma nudi 400+ besplatnih live linearnih kanala.
  • Nove kategorizacije sadržaja kako bi se korisnicima pomoglo da brže dođu do njihovog sadržaja. U narednim nedeljama, gledaoci će moći da pretražuju po kategorijama kao što su “TV emisije,” “Filmovi,” “Novi i popularni” i “Besplatni.”
  • Dolaze i nova iskustva vezana za određeni žanr ili temu kao što su hrana ili dom.
  • Korisnicima se daje veća kontrola kada gledaju jednu od 250+ video plejlista Roku partnera, uključujući Stingray, Vevo i Warner Music Group. Moći ćete miješati, preskočiti naprijed i dodati liste izvođenja video zapisa na ‘Sačuvaj listu’. Biće date preporuke za slične plejliste.
  • Expert Picture Setting stiže na 4K uređaje, tako da korisnici mogu prilagoditi temperaturu boje, prostor boja, gama korekciju i smanjenje šuma direktno sa televizora. Stručne postavke slika već su dostupne putem aplikacije Roku Mobile.
  • Uz potpuno novu podršku za Roku Smart Home Video Doorbell događaje, korisnici sa pretplatom na kameru sada mogu da se vrate i vide ko je bio na ulaznim vratima koristeći aplikaciju Cameras na bilo kom Roku streaming plejeru i Roku TV modelima.
  • Vlasnici Roku Cameras i Doorbell sa pretplatom na Camera sada će dobiti instant obaveštenja o akciji na svojim Roku striming plejerima i Roku TV modelima. Nema potrebe da pauzirate TV emisiju da biste videli da li je vaš paket stigao.

Roku ima preko 73 miliona aktivnih naloga širom sveta. Roku OS 12.5 će u narednim nedeljama podržavati Roku TV modele i striming plejere.

“Naš prioritet je da ponudimo platformu koja predviđa potrebe naših korisnika i prilagođava se u realnom vremenu,” izjavio je Preston Smalley, potpredsednik Viewer proizvoda u kompaniji Roku. “Sa beskrajnim sadržajem koji možete da birate i načinima gledanja, nastavićemo da inoviramo i objavljujemo ažuriranja funkcija koja poboljšavaju iskustvo gledanja, čineći Roku destinacijom za strimovanje televizije.”