Scripps lansira dva nova FAST kanala

0
scripps-lansira-dva-nova-fast-kanala
Dobijajući zamah u brzo rastućoj areni i dovodeći ukupan broj besplatnih streaming TV (FAST) servisa podržanih oglasima na devet, kompanija EW Scripps pokrenula je dva nova kanala bazirana na svojim popularnim brendovima Court TV i Laff More.

Legendarna suđenja sadrže ono za šta se kaže da su najuvjerljiviji, najistaknutiji slučajevi u SAD-u u posljednjih 30 godina, kustosi iz masovnih arhiva sudske televizije.Predstavljena u četvoročasovnim poglavljima, Court TV: Legendary Trials strimuje četiri suđenja od jutra do ponoći od ponedeljka do petka, sa vikendima posvećenim gledanju maratona suđenja. Trenutni voditelji sudske televizije i reporteri služe kao vodiči, pružajući nove komentare, kontekst i analizu. Početna suđenja uključuju suđenja za ubistvo Jodi Arias; Wisconsin protiv Kylea Rittenhousea; Wisconsin protiv Jeffreya Dahmera; i Florida protiv Casey Anthonyja.

Laff More sadrži komediju non-stop, sa Hall of Fame postavom sitkoma. Kanal je produžetak Lafa, prve televizijske mreže posvećene savremenim humorističkim sitkomima i filmovima namenjenim odraslima uzrasta od 18 do 49 godina.

“Ljudi su pohrlili na našu web stranicu da gledaju sudsku arhivu Court TV-a, a kada smo objavili klipove na drugim digitalnim platformama, uključujući YouTube, oni su gledali u rekordnom broju. Samo u protekloj godini, sudska televizija je više nego udvostručila svoje sate gledanja na digitalnom/streamingu”, rekao je šef sudske televizije Ethan Nelson. “Očekujemo da će Court TV: Legendary Trials biti dodat na listu obaveznih za gledanje ogromnog broja istinskih ljubitelja kriminala.”

Court TV: Legendary Trials dostupan je na Fubo TV, Amazon Freevee, Xumo Play i Plex. Laff More se može vidjeti na Amazon Freevee, LG Channels, Xumo Play i Plex. Biće objavljene dodatne platforme i opcije na zahtev. Ostali Scripps FAST kanali uključuju Court TV, Scripps News, ION i proširenja brenda ION, Bounce i Grit.

Advertisement