Sky će pokrenuti Sky Stream u Njemačkoj

Sky planira lansirati Sky Stream kao novu, centralnu platformu za striming u Njemačkoj krajem ljeta 2024.

Ponuda će kombinovati Sky kanale, besplatne TV kanale, aplikacije i usluge striminga trećih strana na jednom korisničkom interfejsu. Pristup će se vršiti preko streaming box-a koji je povezan sa TV-om preko Wi-Fi mreže.

Sky Stream je predstavljen u Velikoj Britaniji u oktobru 2022. godine, a potom u Irskoj u julu 2023. Nakon lansiranja u Njemačkoj, Sky Stream bi trebao biti lansiran u Austriji 2025. godine.

“Oduševljeni smo što sada možemo ponuditi i Sky Stream u Njemačkoj i Austriji. To će igrati centralnu ulogu u našoj strategiji za dalje širenje našeg poslovanja. Sky Stream nudi potpuno novu vrstu TV iskustva i pomoći će našim korisnicima da brzo i lako pronađu sadržaj koji vole kod različitih provajdera,” rekao je Barny Mills, izvršni direktor Sky Deutschland.

Glasnogovornik Sky Deutschland nije želio komentirati pitanje da li će Sky Stream činiti cijelu liniju Sky dostupnu putem kabla i satelita u Njemačkoj i Austriji ili samo njene dijelove. Međutim, naglasio je da će Sky Stream biti “naš najvažniji proizvod u sektoru striminga”. Sky Q, Sky streaming servis WOW i nova Sky TV , koja je nedavno lansirana kao alternativa kablovskoj televiziji za stanare, nastaviće da postoje, naglasio je portparol Sky-a.

Dalji detalji u vezi s Sky Stream-om biće objavljeni mnogo prije lansiranja, navodi Sky Deutschland.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top