Sky Media će zastupati FIFA+ platforme

0

Sky Media, prodajna kuća reklama kompanije Sky, imenovana je za službenog i ekskluzivnog predstavnika za prodaju oglasa za FIFA+ platforme širom Evrope, Velike Britanije i Irske.

Ugovor o predstavljanju dolazi uoči FIFA Svjetskog prvenstva za žene 2023., gdje će FIFA+ pružati niz sadržaja, uključujući prijenose uživo, kompletne reprize utakmica, skraćenje najzanimljivijih detalja, preglede utakmica, između ostalih karakteristika – ovisno o teritoriji.Vijest dolazi dok se FIFA+ globalno širi preko povezanih TV aplikacija i FAST kanala, donoseći platformu u domove više fudbalskih navijača širom svijeta. Saradnja sa Sky Media predstavlja strateški potez za nastavak pružanja brendovima atraktivnu publiku i upečatljiv inventar koji dodatno unovčava FIFA+ sadržaj na ključnim teritorijama.

Komentarišući sporazum, Romy Gai, glavni poslovni direktor FIFA-e, rekla je: “Oduševljeni smo što imamo Sky Media kao naše službene prodajne predstavnike za FIFA+ u Evropi, Velikoj Britaniji i Irskoj. Stručnost i vodeće sposobnosti Sky Media u prodaji reklama maksimizirat će komercijalni uspjeh FIFA+ sadržaja omogućavajući nam da stvorimo nove komercijalne mogućnosti.

“Ova saradnja dolazi u uzbudljivom trenutku dok se pripremamo za predstavljanje FIFA Svjetskog prvenstva za žene 2023. i uvjereni smo da ćemo zajedno pružiti izvanredno digitalno iskustvo za ljubitelje fudbala.”

Brett Aumuller, MD za Sky Media, dodao je: „Sjajno je sarađivati ​​sa FIFA-om dok se oni kreću u prostor povezanih TV i FAST kanala. Već nudimo široku fudbalsku ponudu oglašivačima, a dodavanje FIFA+ učinit će je još jednostavnijom i uvjerljivijom ponudom za brendove.”

www.broadbandtvnews.com

Advertisement