Šta nas sve novo očekuje na Netflixu tokom decembra?

Tradicionalno, kraj “stare” i početak Nove godine vrijeme je kada na raspolaganju imamo izobilje novih filmova i serija, pa je tako i u završnici 2022. za koju striming servis sprema niz dugonajavljivanih sadržaja. Ovo su najatraktivniji naslovi koji će biti dostupni na Netfliksu od ovog decembra.
“Ljubavnik lejdi Četerli” (2. decembar)
Nova ekranizacija romana Dejvida H. Lorensa “Ljubavnik lejdi Četerli”, koji je bio daleko ispred svog vremena, biće dostupna od 2. decembra na Netfliksu.
Film prati ženu iz bogate porodice, koja nedugo nakon udaje shvata da više ne voli svog muža. Međutim, ono što joj nedostaje u braku, pronalazi u aferi sa lovočuvarem na njihovom imanju i krši sva pravila tradicije.
“Scrooge: A Christmas Carol” (2. decembar)
Nova animirana verzija kultnog romana Čarlsa Dikensa “Božićna priča” u režiji Stivena Donelija pravo je praznično štivo za ovu sezonu. Glasove, između ostalih, pozajmljuju Luk Evans, Olivija Kolman i Džonatan Prajs.
“Pinokio” (9. decembar)
Dugoočekivani animirani film “Pinokio” reditelja Giljerma del Toroa konačno će biti dostupan na Netfliksu od 9. decembra.
Ovaj film, rađen stop-motion (kadar po kadar) tehnikom, smješten je u Italiju tokom 1930-ih, odnosno u vrijeme fašističke vladavine Benita Musolinija. U pitanju je nova varijanta poznate priče o drvenom lutku koji postaje pravi dječak, u kojoj će Pinokio brzo preći na nestašluke, što će ga dovesti u sukob sa Đepetom, koji je svjestan da on nije baš najfiniji dječak na svijetu.
Glasove pozajmljuju Gregori Man, Dejvid Bredli, Juan Mekgregor, Tilda Svinton, Kristof Valc, Fin Vulfhard, Kejt Blanšet, Džon Torturo, Ron Perlman, Tim Blejk Nelson i Bern Gorman.
“Bardo” (16. decembar)
 
Novi film oskarovca Alehandra Gonsalesa Injaritua “Bardo” prati uglednog meksičkog novinara, na povratku u rodnu zemlju, gdje se suočava sa porodičnim odnosima, prošlošću i novom stvarnošću u svojoj domovini. Riječ je o domaštanoj autobiografiji Injaritua koja se bavi isključivo glavnim protagonistom i njegovom krizom srednjih godina.
Ovo je prvi Injarituov film koji je uglavnom sniman u Meksiku posle hvaljenog debija “Pasji život” i na više načina predstavlja rediteljev povratak ličnim korenima.
“Glass Onion: A Knives Out Mystery” (23. decembar)
U nastavku hit filma “Nož u leđa”, ekscentrični milijarder Majls Bron (Edvard Norton) poziva neke od najbližih i najdražih prijatelja na odmor na njegovom privatnom grčkom ostrvu, ali se njihov mali raj pretvara u pakao.
Nakon misterioznog smrtnog slučaja, on poziva uglednog privatnog detektiva Benoa Blana da mu pomogne da rasvijetli sve slojeve ove intrige.
Prvi utisci kritičara koji su imali priliku da pogledaju novo ostvarenje, a do sada su imali uglavnom riječi hvale. Tako “Stakleni luk” bilježi impresivnu ocjenu od 91 procenat na agregatoru “Rotten Tomatoes”.
“Matilda: Mjuzikl” (25. decembar)
Dugoočekivani mjuzikl “Matilda”, zasnovan na istoimenoj knjizi Roalda Dala, koja je već jednom ekranizovana u hit filmu sa Marom Vilson i Denijem Devitom naći će se na Netfliksu 25. decembra, kada se obilježava Božić po gregorijanskom kalendaru.
Matilda (Ališa Vir) je “posebna djevojčica koja otkriva svoje supermoći i pomaže drugima da promijene svoje priče, preuzimajući pritom kontrolu nad sopstvenom sudbinom. Ona je poslata u internat kojim “gvozdenom rukom” upravlja zla Trenčbul (Ema Tompson), veliki neprijatelj svih buntovnika, ali Matilda utehu pronalazi u gospođici Hani, koju igra Lašana Linč.
“The Witcher: Blood Origin” (25. decembar)
Istog dana očekuje nas i prednastavak Netfliksove hit serije “Vještac”.
Imaćemo priliku da vidimo kako je nastao prvi vještac i kakvi su događaji doveli do toga da se svjetovi čudovišta, ljudi i vilenjaka spoje u jedan.
Događaji su smješteni u vrijeme oko 1.200 godina prije onih u originalnoj seriji, a Mišel Jeo igra Sijan, poslednju članicu nomadskog plemena vilenjaka u misiji da povrati mač ukraden od njenog naroda.
Sofija Braun je Ejla, ratnica kraljičine garde koja postaje putujuća muzičarka, a Lorens O’Furejn je Fjal, čovek iz ratničkog klana koji je zakletvom obavezan da čuva kralja. Poznato je i da će u seriji glumiti Mini Drajver.
Ljubitelji junaka iz popularnih knjiga i video igara poslednji put su mogli da uživaju u novim epizodama prošle godine u decembru, a od tada, pored “Blood Origin”, najavljena je i anime serija.
“Bijela buka” (30. decembar)
Film “Bijela buka” reditelja Noa Baumbaha, koji je otvorio ovogodišnji 79. Venecijanski festival, biće dostupan od 30. decembra na Netfliksu.
Novo ostvarenje u kom igraju Adam Drajver i Greta Gervig jer prikazuje napore američke porodice da se nosi sa svakodnevnim životom čak i kada se suočava sa ekološkom katastrofom.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top