Skip to content

Tonton slavio MediaHQ za malezijsku žrtvu OTT-a

tonton-slavio-mediahq-za-malezijsku-zrtvu-ott-a
Malezijska mreža za video streaming Tonton, u vlasništvu Media Prima, objavila je da koristi MediaHQ platformu za objavljivanje sadržaja kako bi stvorila integriranu, dinamičnu novu OTT uslugu.

Media Prima posjeduje i upravlja nizom medija, uključujući: četiri nacionalne emitirane TV stanice, uključujući nacionalni kanal broj jedan koji je besplatan za emitiranje: TV3. Pet nacionalnih radio stanica, tri nacionalne novine, mreža van kuće i najšire platforme za digitalni sadržaj u Maleziji.

Tonton, koji je veoma poznat širom zemlje, prvobitno je pokrenut još 2010. godine i prošao je kroz nekoliko iteracija od kada je usluga koju pruža, i tržište koje pruža, evoluirala. Međunarodne OTT usluge su od tada ušle na tržište, ali lokalni sadržaj i dalje ostaje najpopularniji izvor u zemlji.

MediaHQ sada ima poboljšanu mašinu za radni tok i poseduje napredni paket modularnih mogućnosti koje su fleksibilne i jednostavne za integraciju. Korisnici imaju pristup alatima u rasponu od unosa, upravljanja medijima i pripreme do distribucije i analitike.

AVOD servis, koji je pokrenut u novembru 2022. godine, prvobitno je bio dostupan na webu, kao i na mobilnim aplikacijama za Android i iOS za pametne telefone i tablete sa ekranom i in-stream oglasima. Ova usluga nosi kolekciju besplatnih kanala Media Prima-a. U martu 2023. godine pokrenut je SVOD servis, dom niza vrhunskih međunarodnih sadržaja, kao i lokalnog sadržaja, pružajući širok izbor sadržaja za gledaoce. Switch Media je takođe predstavio ove usluge za Android TV i Smart TV.

“Da bismo poboljšali naše onlajn video usluge, bilo je od suštinskog značaja da se vratimo na tablu za crtanje da vidimo kako možemo da obnovimo platformu kako bi se uklopili u današnji OTT pejzaž. Danas, sa široko rasprostranjenom upotrebom digitalnih platformi, mnogi ljudi radije konzumiraju sadržaj na mreži, pa smo stoga zahtevali značajna poboljšanja naših mogućnosti, rekao je Gregori Eu, šef proizvoda Tontona.

“Switch Media i njegov posvećeni tim odmah su shvatili neophodne korake koje smo morali da preduzmemo i obezbedili nam tehnički sofisticirano rešenje – Media HEAD. Pored toga, Switch Media se pokazao izuzetno prilagodljivim u smislu strukturiranja našeg partnerstva. To je bilo osvežavajuće iskustvo u saradnji sa njima.”

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept