Vevo lansira linearno programirane Freevee kanale u Velikoj Britaniji

0
vevo-lansira-linearno-programirane-freevee-kanale-u-velikoj-britaniji
U najnovijem dodatku katalogu nekadašnjeg IMDb TV streaming video servisa, vodeća muzička video mreža Vevo proširila je svoje partnerstvo sa Amazonom kako bi pokrenula nove FAST kanale na Freeveeju u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Najava novih teritorija dolazi nakon početnog lansiranja na Freevee u SAD-u u decembru, a novi ugovor će Vevo-ov vodeći linearni kanal Vevo Pop biti dostupan na oba tržišta kao dio proširenja.Budući da Vevo svoje kanale lokalizuje preko teritorija, Vevo Pop ima globalne superzvezde, kao što su The Weeknd i Ariana Grande, plus lokalne talente iz svake zemlje kao što su Becky Hill i Little Mix u Velikoj Britaniji, ili Lotte i Alli Neumann u Nemačkoj. Njemački korisnici Freeveeja moći će uživati i u Vevo Schlager Pop – kanalu punom najnovije i najveće njemačke pop glazbe umjetnika, poput Helene Fischer, Bena Zuckera i Sarah Lombardi, između ostalih.

“Amazon je već bio ključni partner za Vevo u donošenju premijum muzičkog video sadržaja ljubiteljima muzike na zahtev putem naše aplikacije na Fire TV i Echo Show. Zadovoljstvo nam je da sada ponudimo nove Vevo FAST kanale korisnicima Amazon Freevee-a u Velikoj Britaniji i Nemačkoj,” rekao je Rob Christensen, viši potpredsednik za globalnu prodaju i distribuciju, Vevo.

“Ovo su prva tržišta koja je Vevo lansirao sa Freevee-jem izvan SAD-a, odražavajući našu širu strategiju da proširimo našu FAST mrežu na fanove širom svijeta. Uzbuđeni smo što ćemo se pojaviti na dodatnim evropskim teritorijama, angažovati se sa više korisničke baze Amazona i ponuditi nove i kreativne načine za brendove da se reklamiraju putem povezane televizije.”