skip to Main Content
Viaplay potvrdio datum lansiranja u SAD-u
Viaplay-potvrdio-datum-lansiranja-u-sad-u
U onome što bi moglo biti najvažnije proširenje dometa svog rastućeg striming servisa, Viaplay Grupa je najavila da će svoj direktan potrošački otisak podići na 13 tržišta sletanjem u SAD 22. februara i u Kanadu 7. marta.

Prilikom lansiranja, gledaoci će moći da strimuju više od 1.500 sati premijum evropskog sadržaja putem aplikacije Viaplay, a najmanje jedna premijera će pratiti svake nedelje. Ponuda Viaplaya uključuje popularne nordijske noir drame i kritički priznate serije, filmove i dokumentarce, od kojih mnoge imaju glavna holivudska imena. Usluga će koštati 5,99 USD i CAD 6,99 mjesečno u SAD-u i Kanadi.

Istaknuti detalji Viaplayovog nordijskog noir sadržaja dostupnog u SAD-u i Kanadi uključuju Trom u kojem glume Ulrich Thomsen, Furia i Partisan with Fares Fares. Postava također uključuje provokativnu dramu za mlade za mlade Viaplaya Threesome u kojoj glumi Lucien Laviscount (na slici), širok spektar uvjerljivih dokumentaraca i još mnogo toga.

Viaplay će također ponuditi kustoske filmove treće strane kao što su Čovjek zvan Ove (nedavno prerađen u Hollywoodu s Tomom Hanksom), Oscarom nagrađena tamna komedija Druga runda s Madsom Mikkelsenom i historijska drama Sofije Helenin The Emigrants, zajedno s mračnom financijskom serijom Exit – jednom od najstrimovanijih norveških drama ikad. Sav sadržaj će imati engleske titlove.

Komentarišući lansiranja, predsednik i izvršni direktor Viaplay Grupe Anders Jensen rekao je: “Za samo dve godine, Viaplay se proširio iz nordijskog regiona i postao istinski međunarodni provajder zabave, kako direktno-potrošački, tako i preko partnera. Naše vrhunsko pripovedanje, u kombinaciji sa sportovima svetske klase na našim evropskim tržištima, pomaže da se izdvojimo od konkurencije i prilagođavamo našu ponudu svakoj novoj zemlji. Vidimo zahvalnu osnovnu publiku u Severnoj Americi za naš moderan međunarodni sadržaj i atraktivnu priliku da zauzmemo specijalizovanu poziciju na najdinamičnijem svetskom tržištu striminga.”

Viaplay-ov striming servis je danas dostupan u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Islandu, Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Holandiji i Velikoj Britaniji. Koncept brendiranog sadržaja Viaplay Select, koji čini Viaplay sadržaj dostupnim na partnerskim platformama, lansiran je na 20 tržišta širom svijeta.

51

Vezani članci

Uklanjanje smetnji u UHF pojasu za neometan rad digitalne televizije i buduće mreže pete generacije (5G) – odnosi s Italijom i BiH

IPTV raste u Hrvatskoj

Broj IPTV pretplatnika u Hrvatskoj ubrzano se približava pola milijuna. Prema posljednjim podacima koje je objavio regulator HAKOM, na kraju...

Back To Top
Search