skip to Main Content
Viaplay Select je lansiran na CANAL+ u Austriji

Viaplay Group je dogovorio partnerstvo sa CANAL+ kako bi stotine sati premijum sadržaja sa Viaplay Select bio dostupan isključivo na pay-TV platformi u Austriji.

Viaplay Select je brendirani koncept sadržaja za partnerske platforme koji je lansiran na 20 tržišta od kada je debitovao u proleće 2022. godine, a više je planirano za 2023. godinu. Fokusira se na tržišta na kojima Viaplay trenutno ne daje prioritet pokretanju usluge direktnog potrošača i gdje lokalni partneri mogu imati koristi od jedinstvenog Viaplayovog sadržaja cjevovoda.

Novi ugovor znači da će pretplatnici CANAL+ u Austriji moći da pristupe više od 300 sati Viaplay serija, filmova i dokumentarnih filmova, uključujući kustoski sadržaj treće strane iz celog nordijskog regiona.

Sadržaj koji se sada može pogledati u aplikaciji CANAL+ putem Viaplay Select uključuje kritički priznate Viaplay skriptirane serije kao što su Below i The Dreamer – Becoming Karen Blixen (na slici) kao i niz dokumentaraca povezanih sa Austrijom kao što su Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison i Superswede o legendi Formule 1 Ronnie Peterson i saradnicima kao što su Niki Lauda.

Publika također može pogledati nordijske noirske hitove, uključujući Fenris, Partizan, Trom i Gold Run, prvi norveški film Viaplaya. Postava uključuje Viaplayove emisije za mlade odrasle osobe Delete Me i Threesome; popularne drame Harmonika, Smisao života i Hammarvik; and documentaries Human to Human and Nadia Nadim – Gamechanger.

Komentarišući novi ugovor Vanda Rapti, glavni komercijalni direktor Viaplay Grupe za Severnu Ameriku i Viaplay Select rekao je: “Ovo najnovije partnerstvo pokazuje i privlačnost i fleksibilnost našeg jedinstvenog Viaplay Select koncepta. Austrija je zrelo streaming tržište, a Viaplayov premium sadržaj pomoći će CANAL+ da se istakne na svojoj najnovijoj teritoriji. Istovremeno, lokalni gledaoci mogu da iskuse vrhunce iz našeg nagrađivanog pripovedanja i da dobro osete šta je Viaplay.”

Philipp Böchheimer, generalni direktor CANAL+ Austria dodao je: “Oduševljeni smo što sarađujemo sa kompanijom Viaplay Select kako bismo našim klijentima doneli još više premijum sadržaja. Ovi sjajni naslovi, posebno širok asortiman Nordic Noir serije, veoma su atraktivni za publiku CANAL+ i biće dostupni bez dodatnih troškova. Dodavanje jedinstvenog sadržaja Viaplay-a biće ključno u podsticanju naše pozicije kao doma najboljih evropskih serija i filmova.”

Sporazum sa CANAL+ Austria prati Viaplay Select partnerstva sa Bell Media’s Crave servisom u Kanadi, Pickbox NOW na sedam evropskih tržišta, SBS u Australiji, DMD-ov CINDIE servis u devet latinoameričkih zemalja i WOWOW u Japanu. Viaplay-ov striming servis za direktne korisnike danas je dostupan u nordijskim i baltičkim zemljama, Poljskoj, Holandiji i Velikoj Britaniji, a u SAD i Kanadi će biti pokrenut u prvom kvartalu 2023. godine.

90

Vezani članci

SALTO jučer prestala sa radom

SALTO jučer prestala sa radom

Francuska platforma za striming Salto prestala je jučer sa radom. Prošlog mjeseca, dioničari France Télévisions, M6 i TF1 su signalizirali...

insight-tv-intros-fast-originals

Insight TV intros FAST Originals

U cilju proširenja svoje posvećenosti ovom sektoru, globalni operater kanala i producent sadržaja fokusiran na milenijalce i Gen-Z, predstavio je...

Uklanjanje smetnji u UHF pojasu za neometan rad digitalne televizije i buduće mreže pete generacije (5G) – odnosi s Italijom i BiH

IPTV raste u Hrvatskoj

Broj IPTV pretplatnika u Hrvatskoj ubrzano se približava pola milijuna. Prema posljednjim podacima koje je objavio regulator HAKOM, na kraju...

Back To Top
Search