VIZIO WatchFree+ udvostručuje sadržaj i YoY na zahtjev

0
vizio-watchfree+-udvostrucuje-sadrzaj-i-yoy-na-zahtjev
VIZIO WatchFree+ udvostručuje sadržaj i YoY na zahtjev

VIZIO WatchFree+ udvostručio je ponudu sadržaja u prošloj godini kako bi isporučio 275+ kanala i preko 15.000 TV emisija i filmova na zahtjev. Novi ugovori sa BBC Studios, Magnolia Pictures i Paramount Global Content Distribution doprinose brzom rastu.
WatchFree+ je ekskluzivan za VIZIO Smart televizore u SAD-u Najnoviji ugovori o distribuciji dio su agresivne strategije proširenja besplatnog premium sadržaja tokom 2023. godine i utjecaj se osjeća u mjesečnim satima gledanja. Svakog meseca od maja, gledanje na WatchFree+ On Demand bilo je najmanje dvostruko više nego u istom mesecu za 2022. godinu.

“Ovo je učvrstilo WatchFree+ kao drugi najgledaniji streaming servis podržan oglasima na VIZIO platformi,” navodi se u saopštenju kompanije.BBC Studios, Magnolia Pictures i Paramount Global Content Distribution pridružili su se liniji od više od 20 studija i medijskih kompanija koje distribuiraju putem WatchFree+. Ostali uključuju A24, AMC Networks, Disney Entertainment, Lionsgate, MarVista Entertainment, NFL Media, Relativity Media, Samuel Goldwyn Films i Sony Pictures.

Najnoviji dogovori uključuju:

  • Više od 400 epizoda na zahtjev prikazuje 30 BBC-jevih emisija i izbor besplatnih kanala BBC Studiosa, uključujući Antiques Roadshow UK, BBC Food i Top Gear. Klasični doktor koji uskoro dolazi.
  • Odaberite naslove Paramount Pictures koji su dostupni svakog mjeseca do kraja godine. U novembru će biti prikazani razni filmovi iz franšize Zvjezdanih staza, uključujući ‘Star Trek: (The Motion Picture)’, ‘Star Trek: First Contact’ i ‘Star Trek: Insurrection’. Isto važi i za “nezamenljive.”
  • Pedeset filmova i 50 epizoda iz Magnolia Pictures, uključujući popularne naslove poput ‘Conan O’Brien Can’t Stop’, ‘Bad Reputation’ i ‘I Give It a Year’.

“Tokom protekle godine, bili smo nepokolebljivo posvećeni unapređenju i podizanju zabavnog iskustva WatchFree+,” napominje Ketrin Pond, potpredsednica Grupe za sadržaj i partnerstva u kompaniji VIZIO. Sa više live kanala i filmova nego ikada ranije, obogaćenom personalizacijom lokalizacijom i funkcijama za otkrivanje sadržaja zasnovanih na podacima, WatchFree+ nastavlja da pruža ultimativnu besplatnu destinaciju za zabavu za milione VIZIO potrošača.

Referenca na personalizaciju i lokalizaciju delimično se odnosi na novu funkciju geo-filtriranja koja automatski prikazuje regionalne vesti, vremenske prilike i sportove uživo na 40 lokalnih kanala iz Cox Media Group, Fox i Gray TV.

Ostali nedavni događaji na WatchFree+ uključuju:

  • Premijera filma “Merry & Bright” čiji je domaćin Jordin Sparks iz American Idola. Ovaj sadržaj isporučuje VIZIO Branded Content Studio.
  • Novi VIZIO-kustoski FAST kanal na WatchFree+, pod nazivom Free Movie Network.
  • Dodavanje golf-lifestyle FAST kanala Golf Nation sa NBTV kanala, zajedno sa sadržajem na zahtev. Golf Nation sadržaj je prvobitno prikazan u decembru 2022. godine kao VOD bez oglasa na GolfNation.com. Korisnici VIZIO Smart TV-a će biti prvi koji će ga besplatno strimovati. NBTV Studios producira epizode od 5-30 minuta, uključujući ‘Versus’ – gdje se rotirajući golf, poznate ličnosti i influenseri takmiče licem u lice.

Komentar

Za razliku od sve većeg broja ponuda pametnih televizora, VIZIO OS/UX je dostupan samo na VIZIO hardveru, a FAST/AVOD ponuda (WatchFree+) je takođe ekskluzivna za VIZIO Smart televizore u SAD-u.

Dok su BBC Studios i Paramount Global velika imena koja privlače pažnju, ugovor sa NBTV kanalima za Golf Nation ilustruje šta Smart TV donosi na zabavu za manje vlasnike sadržaja. Prelazak na WatchFree+ pomogao je brendu golf lifestyle da pređe sa vlasničkog i upravljanog na distribuciju treće strane. To znači da Golf Nation sada monetizuje svoju uslugu putem oglašavanja.

Zahvaljujući sponzoru kanala, Golf Nation će biti predstavljen na VIZIO početnom ekranu prilikom lansiranja, kako bi pomogao u otkrivanju sadržaja. A sa tim otkrićem, nada se, dolazi i postojeća potrošačka baza zainteresovana za golf.

Nick Buzzell, predsjednik i izvršni direktor Golf Nationa, sigurno vjeruje u to. “Zahvaljujući VIZIO-u, Golf Nation će se pohvaliti jednom od najvećih publika orijentisanih na golf u SAD-u.”

To stvara vrli krug, a Buzzell dodaje da značajno podizanje distribucije uzbuđuje naše brend partnere koji autentično prodaju proizvode predstavljene u našim emisijama.”

VIZIO dobija novi kustoski golf sadržaj. Suština je da, u svijetu u kojem se više sadržaja nego ikad može dovesti do markeDa bi se super poslužili svi ukusi (zahvaljujući niskim preprekama za ulazak sa streamingom), svako je potencijalni pobednik iz ovakvih Smart TV distribucija (potrošač, kanal, oglašivači, platforma).

Foto: WatchFree+ na VIZIO.