skip to Main Content
Vlasti su zatvorile egipatske piratske operacije, trojica uhapšenih

Četiri piratske operacije visokog profila u Egiptu su zatvorene.

beIN Media Group, u saradnji sa Alijansom za kreativnost i zabavu (ACE), pohvalila je zatvaranje četiri glavna ilegalna sportska operatera uživo u Kairu: Goalarab.com, Yalla-Shoot-7sry.com, yalla-shoot.us i yallashoot -news.com.

Četiri web stranice je u svibnju posjetilo više od 4,8 miliona korisnika širom svijeta, a 24 miliona korisnika širom svijeta gledalo je ilegalni sadržaj ukraden sa kanala beIN Sports od početka 2022. Gotovo polovina globalnih posjeta ovim stranicama dolazi od korisnika iz Egipta.

Oko 60 egipatskih policajaca, uz podršku egipatskog Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapsilo je tri osobe i oduzelo im domene, imovinu i IT opremu. Domena sada kontrolira ACE, koji preusmjerava korisnike da gledaju sadržaj na legalnim platformama.

Jan van Voorn, izvršni potpredsjednik i šef Globalne zaštite sadržaja za Motion Picture Association i čelnik ACE-a, rekao je: „Uspješna akcija protiv ove četiri ilegalne piratske operacije naglašava stvarnu vrijednost novog partnerstva između beIN-a i ACE-a. Radeći zajedno, imamo mrežu, resurse i stručnost potrebnu da se uhvatimo u koštac s ozbiljnom prijetnjom koju piraterija predstavlja medijskim kompanijama širom svijeta i da zaštitimo legalno tržište za kreatore sadržaja.”

Glasnogovornik beIN-a je rekao: „Piraterija u emitovanju prijeti sportu sada iu budućnosti; ove stranice oduzimaju sredstva od sportskih navijača, igrača i klubova svih nivoa i liga. Akcije poput onih koje su preduzele egipatske agencije za provođenje zakona ogromna su pobjeda. U dogovoru sa ACE-om, zajedno imamo sredstva da podržimo uklanjanje ove prirode u cijelom regionu, i nastavit ćemo to činiti kako bismo zaštitili lige, kolege emitere i cijeli sportski ekosistem.”

135

Vezani članci

Back To Top
Search