Xperi potpisuje četvrti OEM za svoj “Powered by TiVo” Smart TV OS

0
xperi-potpisuje-cetvrti-oem-za-svoj-“powered-by-tivo”-smart-tv-os
Xperi potpisuje četvrti OEM za svoj “Powered by TiVo” Smart TV OS

Xperi, najpoznatiji po svom brendu TiVo, pravi važan prodor na tržištu zabavnih operativnih sistema za pametne televizore i automobile. Kompanija je u rezultatima trećeg kvartala otkrila da je potpisala četvrtog Smart TV OEM klijenta koji će integrisati TiVo OS u svoju evropsku liniju setova za 2024. godinu.
Vestel je bio prvi televizijski OEM koji je uzeo “Powered by TiVo” OS za pametne televizore i ta kompanija sada isporučuje modele pod brendom JVC trgovcima u Evropi.

TiVo je u septembru u IBC-u demonstrirao svoj zabavni OS za povezani automobil, koji predstavlja uzbudljivu novu dodirnu tačku za zabavne platforme i vlasnike sadržaja. DTS AutoStage Video Service, koji pokreće TiVo, integrisan je u novu generaciju BMW serije 5, a rezultati Xperi Q3 otkrili su da su sada u salonima širom Sjedinjenih Država, Nemačke, Velike Britanije, Italije, Francuske, Španije i Južne Koreje.BMW će proširiti AutoStage Video u ovim regionima na širok spektar dodatnih modela u različitim segmentima vozila.

Xperi je osvojio drugi DTS AutoStage Video Service program sa još jednim neimenovanim evropskim automobilskim OEM (proizvođačem automobila) opisanim kao “major”. Ova primena u više modela počeće u početku u Aziji za modelsku godinu 2025.

U međuvremenu, kompanija je potpisala pet novih pružalaca video usluga za TiVo+ striming servis, koji nudi do 160 kanala sadržaja sa više od 800 besplatnih kanala podržanih oglasima. TiVo+ sada koristi 30 provajdera video usluga u SAD-u.

TiVo je takođe izvestio da je preko 100 pružalaca usluga odabralo TiVo-ova IPTV rešenja za svoje klijente. Kompanija je zabeležila dvocifreni rast pretplatnika IPTV-a u odnosu na prethodnu godinu 17. uzastopni kvartal.

Photo: Evolution Digital je u oktobru objavio da koristi TiVo Managed IPTV rešenje za svoj EVO FORCE 1 set-top box i FUSE 4K.