Yale naručio Little Dot za divlji svijet ekstremnih vremenskih prilika

yale-narucio-malu-tocku-za-divlji-svijet-ekstremnih-vremenskih-prilika
Studio za digitalni sadržaj i medijska mreža Little Dot Studios će sarađivati sa Yale Climate Connections (YCC), kako bi producirali 12-dijelnu YouTube seriju, o Divljem svijetu ekstremnih vremenskih prilika, koja povezuje tačke o problemima oko klimatskih promjena.

Inicijativa Škole životne sredine Univerziteta Jejl, YCC će mesečno objavljivati sadržaj na svom YouTube kanalu, sa ciljem edukacije pojedinaca i kompanija pružanjem zanimljivog materijala za učenje. Epizode 1-3 koje su sada dostupne i fokusiraju se na ove lekove mogu povećati rizik od toplotnih talasa, da li je uragan kategorije 6 moguć? A šta je sa nama još požara?! Svi ističu konstruktivna rešenja u cilju smanjenja rizika povezanih sa klimom.

Serija, koju predvodi američka meteorologinja i meteorološka voditeljica Alexandra Steele, je digitalna produkcija srednje forme (8-10 minuta). Snimljena u SAD-u, od strane same Steele, sa sadržajem uređenim u Velikoj Britaniji, ova serija koristi i originalni sadržaj i YCC-ov ogromni arhivski katalog dnevnih radio programa i online izvještaja o klimatskim promjenama za stvaranje svake epizode. Pored 12 srednje dugih formata, određene epizode će biti pretvorene u kratke filmove kako bi se povećala mogućnost otkrivanja i angažovanja za YCC seriju na YouTube-u.

“Imamo dugu istoriju rada sa brendovima u kreiranju zanimljivog sadržaja društvenog uticaja koji pokreće značajan doseg. Partnerstvo sa prestižnom institucijom kao što je Jejl, omogućava nam da svoju YouTube ekspertizu unesemo u njihove poruke i edukativni sadržaj,” rekao je Hal Arnold, šef produkcije u Little Dot Studios.

Serija Wild World of Extreme Weather je odlična mešavina originalnog i katalognog sadržaja koji je dizajniran da bude platformski izvorni. Radujemo se nastavku kreiranja novih sadržaja svakog meseca na ovako važnim temama.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top