Yale naručio Little Dot za divlji svijet ekstremnih vremenskih prilika

0
yale-narucio-malu-tocku-za-divlji-svijet-ekstremnih-vremenskih-prilika
Yale naručio malu točku za divlji svijet ekstremnih vremenskih prilika
Studio za digitalni sadržaj i medijska mreža Little Dot Studios će sarađivati sa Yale Climate Connections (YCC), kako bi producirali 12-dijelnu YouTube seriju, o Divljem svijetu ekstremnih vremenskih prilika, koja povezuje tačke o problemima oko klimatskih promjena.

Inicijativa Škole životne sredine Univerziteta Jejl, YCC će mesečno objavljivati sadržaj na svom YouTube kanalu, sa ciljem edukacije pojedinaca i kompanija pružanjem zanimljivog materijala za učenje. Epizode 1-3 koje su sada dostupne i fokusiraju se na ove lekove mogu povećati rizik od toplotnih talasa, da li je uragan kategorije 6 moguć? A šta je sa nama još požara?! Svi ističu konstruktivna rešenja u cilju smanjenja rizika povezanih sa klimom.Serija, koju predvodi američka meteorologinja i meteorološka voditeljica Alexandra Steele, je digitalna produkcija srednje forme (8-10 minuta). Snimljena u SAD-u, od strane same Steele, sa sadržajem uređenim u Velikoj Britaniji, ova serija koristi i originalni sadržaj i YCC-ov ogromni arhivski katalog dnevnih radio programa i online izvještaja o klimatskim promjenama za stvaranje svake epizode. Pored 12 srednje dugih formata, određene epizode će biti pretvorene u kratke filmove kako bi se povećala mogućnost otkrivanja i angažovanja za YCC seriju na YouTube-u.

“Imamo dugu istoriju rada sa brendovima u kreiranju zanimljivog sadržaja društvenog uticaja koji pokreće značajan doseg. Partnerstvo sa prestižnom institucijom kao što je Jejl, omogućava nam da svoju YouTube ekspertizu unesemo u njihove poruke i edukativni sadržaj,” rekao je Hal Arnold, šef produkcije u Little Dot Studios.

Serija Wild World of Extreme Weather je odlična mešavina originalnog i katalognog sadržaja koji je dizajniran da bude platformski izvorni. Radujemo se nastavku kreiranja novih sadržaja svakog meseca na ovako važnim temama.”