Skip to content

YouTube dobio prava na NFL nedjeljni tiket

youtube-dobio-prava-na-nfl-nedjeljni-tiket

U potezu koji će omogućiti da njegov online video juggernaut dobije još veću popularnost, Google je sklopio višegodišnji ugovor sa američkom Nacionalnom fudbalskom ligom (NFL) dajući YouTube TV i YouTube Primetime Channels pravo da distribuiraju isključivo Sunday Ticket akciju.

NFL Sunday Ticket pokrenut je 2007. godine i distribuiran je na satelitskoj službi DirecTV-a od svog osnivanja. Uključujući sve nedeljne NFL utakmice (na osnovu lokacije gledaoca) emitovane na FOX-u i CBS-u, NFL Sunday Ticket daje fanovima u SAD mogućnost da prate timove i igrače bez obzira gde žive. Ažurirane karakteristike i funkcionalnost NFL Sunday Ticket proizvoda biće objavljene uoči NFL sezone.

NFL i Google su partneri od kada je Liga prvi put pokrenula svoj zvanični NFL kanal na YouTube iNFL kanalu na YouTube-u 1995. godine. Od tada, NFL YouTube kanal je narastao na više od

miliona pretplatnika. Prisustvo NFL-a na YouTube-u povećalo se tako da uključuje kanale za sve NFL klubove, kao i deset zvaničnih kanala lige, uključujući NFL filmove, NFL mrežu i NFL-ov hispanski kanal, Mundo NFL. NFL je proširio svoje partnerstvo sporazumom o kočijama kako bi NFL mrežu i NFL RedZone doveo pretplatnicima YouTube TV-a. U okviru proširenog odnosa produžen je ugovor o prevozu.

Novo partnerstvo počeće sa NFL sezonom kada će NFL Sunday Ticket biti dostupan na dva rastuća pretplatnička preduzeća YouTube-a kao dodatak paketu na YouTube TV-u i samostalnom a-la-carte-u na YouTube Primetime kanalima. NFL i YouTube će takođe zajedno raditi na utvrđivanju dodatnih načina za podršku distribuciji NFL Sunday Ticket-a u komercijalnim objektima kao što su barovi i restorani.

“Uzbuđeni smo što ćemo doneti NFL nedeljnu kartu na YouTube TV i YouTube Primetime kanale i uvesti novu eru kako fanovi širom Sjedinjenih Država gledaju i prate NFL,” rekao je komesar NFL-a Rodžer Gudel. “Već dugi niz godina fokusirani smo na povećanu digitalnu distribuciju naših igara i ovo partnerstvo je još jedan primer našeg gledanja ka budućnosti i izgradnji nove generacije NFL navijača.”

“YouTube je dugo bio dom za ljubitelje fudbala, bilo da emituju utakmice uživo, prate svoj domaći tim ili gledaju najbolje predstave,” rekla je Suzan Vojčićki, izvršna direktorka Jutjuba. Kroz ovo prošireno partnerstvo sa NFL-om, gledaoci će sada moći da iskuse igru koju vole na ubedljiv i inovativan način putem YouTube TV ili YouTube Primetime kanala. Uzbuđeni smo što nastavljamo saradnju sa NFL-om kako bi YouTube postao sjajno mesto za ljubitelje sporta svuda.”

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept