Revolut premašio 10 milijuna korisnika privatnih računa u regiji SIE

0

Revolut, globalna financijska superaplikacija, dostigla je 10 milijuna korisnika privatnih računa u SIE regiji i pomoću iste se izvršava 138 milijuna transakcija mjesečno, što je porast od 67 % u usporedbi s prosječnim brojem transakcija obrađenih u prethodnih 12 mjeseci. Rastući trend izdanih virtualnih, jednokratnih i fizičkih kartica dostigao je brojku od 50 milijuna (od 30. rujna 2023.), što prikazuje Revolutov doprinos financijskoj uključenosti i ekonomiji bez granica.

Revolut također slavi nekoliko lokalnih postignuća – preko 3 milijuna korisnika u Rumunjskoj, 3 milijuna u Poljskoj te milijun u Mađarskoj. Regija SIE uključuje: Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvu, Poljsku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju, gdje milijuni korisnika koriste Revolut kao račun za svakodnevnu uporabu. Od međunarodnih transfera i deviznih transakcija do tekućih računa, upravljanja proračunom i personaliziranih kartica ili računa za djecu, Revolut nudi sve na jednom mjestu.Top 10 gradova u regiji, prema broju korisnika privatnih računa: Bukurešt (590.000), Varšava (360.000), Budimpešta (356.000), Sofija (270.000), Vilnius (173.000), Krakov (165.000), Wroclaw (152.000), Riga (138.000), Prag (124.000), Zagreb (117.000).

Hrvati (360.000 korisnika) su u proteklih 12 mjeseci putem Revoluta izvršili preko 12 milijuna plaćanja karticom, 57 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od toga je dvije trećine izvršeno lokalno što sugerira da se Revolut sve više koristi kao svakodnevni financijski račun u zemlji. Hrvati su također ljubitelji dodatne sigurnosti prilikom internetske kupnje s 1,2 milijuna kreiranih virtualnih jednokratnih kartica, što je udvostručena vrijednost u odnosu na prošlu godinu.

Sve veća popularnost digitalne banke u regiji može se objasniti rezultatima nedavnog reprezentativnog istraživanja koje je Dynata provela u ime Revoluta na tom području. Gotovo polovica ispitanika preferira digitalne banke: 34 % ispitanika zbog fleksibilnosti, dok  12 % zbog bolje kontrole nad svojim novcem. Jedna trećina ispitanika preferira oboje: banku koja nudi poslovnice i drugi bankovni račun putem pametnog telefona. Samo 12 % još uvijek preferira fizičku banku uglavnom zbog potrebe za interakcijom sa stvarnom osobom i traženja savjeta.

Komentar Joea Heneghana, glavnog izvršnog direktora Revolut banke: Revolut nastavlja jačati svoju poziciju vodeće digitalne banke u regiji i brzorastućeg paneuropskog igrača u industriji. Zahvalni smo na povjerenju koje su nam iskazali naši korisnici i drago nam je vidjeti utjecaj naše ponude digitalnog bankarstva na financijski ekosustav u ovoj regiji. Proširenje baze korisnika u srednjoj i istočnoj Europi za 43 % u jednoj godini važno je postignuće za naš tim. Radujemo se što ćemo u tjednima i mjesecima koji su pred nama ponuditi naš proizvod mnogo većem broju korisnika i proširiti prisutnost naših bankarskih usluga u regiji.

Godine 2015. Revolut je u Ujedinjenom Kraljevstvu pokrenuo uslugu transfera i konverzije valuta. Danas više od 35 milijuna korisnika privatnih računa diljem svijeta koristi desetke Revolut inovativnih proizvoda uključujući plaćanja među korisnicima, džepove i fleksibilne račune, Revolut <18 račune, značajke Smještaj i Doživljaji za rezervacije odmora, trgovanje i ulaganje u ETF-ove i američke dionice. U posljednjih godinu dana u regiji srednje i istočne Europe 7 od 10 transakcija izvršeno je Revolut fizičkim karticama na domaćim tržištima korisnika, što pokazuje znatan rast dnevne upotrebe digitalne banke kao računa za svakodnevne upotrebu.

Revolut djeluje u regiji CIE (baš kao i u cijeloj regiji EGP) kao europska banka, sa sjedištem u Vilniusu, Litvi, s punom bankarskom licencom Europske središnje banke i pod nadzorom Litavske središnje banke.